Till detta serverades oliver, inlagda gurkor och nygräddade pitabröd. Om du vill att rätten ska nå fulländning servera den tillsammans med en klick turkisk yoghurt, hummus och nygräddade pitabröd
Använd inlagda eller konserverade rödbetor till soppan. Skölj och borsta rödbetor och potatis. Du kan servera en klick keso eller yoghurt smaksatt med litet krossad vitlök i den här soppan
Rödbetor äter man för lite av, det är så gott och enkelt att tillaga. Det börjar ju bli populärt att kalla vilken sås som helst som innehåller yoghurt och vitlök för tzatziki
Blanda den strimlade vitkålen med de rivna rödbetorna och sedan yoghurt och kryddor. 200 g vitkål (ca ½ ekohuvud), tunt strimlad tex med osthyvel150 g färska rödbetor (ca 3-4 små), grovt rivna 2 dl matyoghurt 1 ½ msk vitvinsvinäger1 vitlöksklyfta, riven1 tsk fransk senap½ tsk salt 4 grova bröd/bullarsallad, rödlök, tomatBlanda färsen med grädde och kryddorna. 150 g färska rödbetor. 2 dl matyoghurt