Blanda 200 g färs, 1 finhackad charlottenlök, 5 st hackade kantareller, ca 1 msk färsk timjan, 0,5msk färsk basilika, 1,5 dl ikaffe, 0,5msk maizena, 1 msk sirap, 1 tsk salt och 1 krm peppar. 200 g skivade inlagdarödbetor. Finhacka lök, äpple och rödbetor i ca 5mm stora kuber. 0,5msk färsk basilika. 200 g skivade inlagdarödbetor
Servera sedan biffarna med potatis, rödbetor, extra kapris och färsk basilika. färsk basilika. 2/3 burk inlagdarödbetor (använd 1/2 dl i biffarna, det andra till dem). Hacka sedan upp rödbetorna, häll över 0. 2/3 burk inlagdarödbetor
Servera med inlagdarödbetor. 2 isterband, 1 gul lök, 2 msk tomatpuré, lite örter av något slag – jag hade torkad basilika, 2 msk mjölk, kokt potatis (koka helst dagen innan och förvara i kylen), 3 ägg, 4 dl mjölk, salt, peppar, ströbröd
Om man säger rödbeta går väl tankarna vanligen såväl till inlagda skivade rödbetor till pytt-i-pannan som till den ryska rödbetssoppan borsjtj, även om på senare år många har fått upp ögonen, eller snarare smaklökarna, för kokta eller ugnsbakade rödbetor