Extra goda var dem tillsammans med mildas vaniljvisp. )För ett tag sen så la jag in päron i en saffranslag och i helgen så öppnade jag burken och åt några av dem, mums säger jag bara
Jag hade ett tråg med vanliga tråkiga lite hårda köpepäron liggandes hemma. Inlagdasaffranspäron. Gör sockerlagen, blanda ihop alla ingredienser och låt få ett uppkok så att sockret löser sig, Skala päronen, behåll skaften det blir fint vid servering
Är inte det ett rätt tråkigt val av efterrätt till årets stora middagsbjudning, när man skulle kunna lyxa med läckerheter som denna saffransmousse (eller denna panna cotta där man också kan tillsätta saffran och garnera med tinade sockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlar och torkade fikon, eller superenkelt tillredda glöggkokta päronmed nougatgrädde
Inlagdapäron går att köpa men det är så enkelt att göra själv. Äter ni efterätt på julafton passar ett sådant här päron utmärkt med lite vispad grädde eller kall vaniljglass till efter ett stort julbord