Skala päronen och skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem. Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft
Äpplen eller päron. Nu kan man smaksätta med det man gillar, du kan dofta över kanel, vanilj eller som jag gjorde då jag är barnsligt förtjust i ingefära
Ungdomlig, druvig smak med liten sötma, inslag av päron, honung, äpplen och citrus. Det som är bra med sushistrutar är att alla får plocka det de vill ha och välja och vraka
Vi minns barndomen när vår pappa kokade päron i vin tillsammans med skållade mandlar till de vuxna, och när vi på julbasarerna på förskolan suktade efter inlagdasaffranspäron i glasburkar på hyllorna
Vilket bara är härligt, för då kan jag med gott samvete göra inlagda gröna tomater. Men jag lovar att när man väl har smakar inlagda gröna tomater så kan man inte sluta äta dem
Det blir en helt annan smak med torkad ingefära så försök verkligen att hitta den inlagda varianten. Jag köpte en ganska stor burk fina inlagda ingefärsbollar på Harrods i London
Pova hallon, björnbär, blåbär, rabarber, äpple, päron, plommon, persika, nektarin, fikon till exempel (jordgubbar blir dock inte så lyckade, de tappar saften i värmen och blir vita, slabbiga och smaklösa)
Inlagdapäron går att köpa men det är så enkelt att göra själv. Äter ni efterätt på julafton passar ett sådant här päron utmärkt med lite vispad grädde eller kall vaniljglass till efter ett stort julbord