Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagda rödbetor och plommonmarmelad
Finhacka den inlagda gurkan, och lägg i när grönsakerna blivit mjuka. Polsk inlagdsaltgurka 2 st (hittar du i en välsorterad matbutik). 3 st Vispgrädde 5 dl Polsk inlagdsaltgurka 2 st (hittar du i en välsorterad matbutik)
I Singapore finns inte det alternativet att köpa, bara söt inlagd gurka. I Sverige kan jag också tycka att det är lite äckligt med saltgurka i lösvikt, blir snabbt grumlig och mjölkig lag som de ligger i, och det vägrar jag köpa
Lägg sedan på en skiva bacon, en bit morot, en bit lök och en bit saltgurka. Häll i en skvätt kalvfond, och om du fick någon lök, morot eller saltgurka över kan du alltid slänga i det också, det ska ändå silas sedan
(helst polska saltgurkor av märket Polan eller andra saltgurkor inlagda i endast vatten. Koka äggen hårdkokta, koka potatis och morötter tills de blir mjuka men fortfarande med lite tuggmotstånd
Den som är det allra minsta förtjust i inlagd gurka och pickles bör genast bege sig ut i grönsakslandet eller till torget och samla på sig grönsaker i stora lass