Det vill säga inlagd färskgurka utan press. Istället för att vispa ur pannan med bara vatten, soja och lite vitpeppar efter stekningen – som jag brukar göra – så blandade jag även ner en liten bit köttbuljongtärning och någon matsked svartvinbärsgelé
Jag serverar kokt potatis, inlagda rödbetor, inlagd gurka och ett bröd att bryta till. Bryn grytbitar och bacon i smör, tillsätt lök och vitlök mot slutet
Skala morot, palsternacka och lök och skär dem i 3 cm bitar. 1 lök. 1 tsk vinbärsgelé, gärna svartvinbärsgelé. 6 inlagda saltgurkor eller 4 portioner inlagd gurka
Inlagd gurka. Skär löken i större bitar och skär vitlöken. Svartvinbärsgelé (recept av Monika Ahlberg). 2-3 st vitlöksklyftor beroende på storlek. 1 stor gul lök. 2-3 st vitlöksklyftor beroende på storlek. 1 stor gul lök
Helstekt fläskytterfilé med sås, potatis, inlagd squash, kokt blomkål och svartvinbärsgelé. 1 gul lök. Lägg i 2-3 st morötter som är skurna i stavar, 1 gul grovhackad lök och ca 7 grovhackade katrinplommon. Vispa sönder katrinplommonen, löken och häll på 2,5 dl grädde och 2 dl mjölk. 1 gul lök
Inlagd gurka. Skala och finhacka lök eller riv den på rivjärn. Servera köttbullarna med brunsåsen, kokt potatis, inlagd gurka, lingonsylt och salladen (gärna med lite salladsdressing på)