Skär samtidigt ner löken i ganska grova bitar och skivor. Häll upp den varma löken i en väl rengjord, gärna steriliserad glasburk med tättslutande lock
Skala och finhacka löken. Skiva upp kycklingen och lägg den på risotton, plocka av de friterade gröna bladen från rosmarinen och strössla över kycklingen
Kvarta löken och låt den steka med. Det är alltid gott med något syrligt som bryter av till en gryta, till denna har jag lagt in butternutpumpa (som jag tycker är den godaste pumpasorten) med smak av stjärnanis och rosmarin
inlagda mandarinklyftor. Stek svamp,skinka och lök. rosmarin. Servera med sallad en god vitlökssås. Blanda i salt, peppar, olja rosmarin och pizzakrydda
Skala och finhacka lök och vitlök, och bryn den lätt i olja. ½ gul lök. 2 stora zucchinilite olivolja450 - 500 g lammfärs eller kalvfärs3 vitlöksklyftor½ gul lök30 g soltorkade tomater - torra, inte inlagda i olja½ dl tomatpuré1 dl vattenrejält med salt och svartpeppar från kvarn1 tsk rosmarin1 tsk oreganoolivolja till stekning2 äggvitor1 dl turkisk yoghurt2 msk majonnäsca 40 g blåmögelostca 40 g riven parmesanca 80 g mozarellaBörja med köttfärssåsen som ska puttra ihop länge. 3 vitlöksklyftor
Den som är det allra minsta förtjust i inlagd gurka och pickles bör genast bege sig ut i grönsakslandet eller till torget och samla på sig grönsaker i stora lass
Övriga tillbehör (Brödkrutonger, fetaost, inlagdlök och persilja). Börja med att lägga in löken. Smält därefter smöret i en stekpanna och stek den blötlagda (och urkramade) svampen tillsammans med rosmarinbladen (som du dragit av från kvisten) tills den blir knaprig