Inlagd lök ansjovis recept

Vegetarisk Janssons frestelse

Vegetarisk Janssons frestelse

Skala och finhacka löken. Eftersom ingen av oss tycker om ansjovis så har vi faktiskt inte haft som tradition att servera Janssons frestelse på julbordet tidigare
Gammaldags slottsstek

Gammaldags slottsstek

Servera med kokt potatis, inlagd gurka och grönsaker. Lägg lök, morötter, pepparkorn, lagerblad och ansjovis runt steken
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Servera med kokt potatis, kokta grönsaker, inlagd pressgurka och gärna gelé. Lägg ner lök, ansjovisspad, ansjovis, sirap och ättika i grytan
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Serveras på klassiskt manér med inlagda rödbetor och mjölig potatis - en riktig söndagsmiddag som doftar barndom
Schnitzel med kantarellsås

Schnitzel med kantarellsås

Idag har vi varit hos mina föräldrar och ätit middag och det bjöds på skinkstek, sås, potatis och inlagd gurka
Slottsstek eller grytstek

Slottsstek eller grytstek

Inlagd gurka och gelé som svartvinbärsgelé är gott till också. Skala och klyfta löken. Hacka under tiden ansjovisen och tillsätt den tillsammans med vinägern
Janssons frestelse

Janssons frestelse

En klassisk Janssons frestelse är gjord på råriven potatis, skivad lök, inlagdansjovis och grädde som sedan toppas med lite ströbröd innan den gratiners av i ugnen
Krämig Janssons frestelse

Krämig Janssons frestelse

Smaka av med salt, peppar och ansjovisspad. 13 små gula lökar, hackade. 11 burk 450 gr Grebbestads hel ansjovis, rensad från ben. Eller 1-2 burkar Grebbestads Ansjovisfiléer. 1Ansjovisspad. 1Fräs löken mjuk och genomskinlig i smöret i en stor kastrull. 1Tillsätt den strimlade potatisen, strösockret och ansjovisen. 1Prova servera Janssons frestelse med knäckebröd, inlagda rödbetor och dijonsenap
Söndagsstek

Söndagsstek

snabbinlagdinlagd gurka sk pressgurka. Skala och rensa rotfrukter, persilja och lök. Ansjovisen hackas också grovt
Kalops

Kalops

Inlagda rödbetor. Klyfta löken. När det inte skummar längre lägger du i kalvfond, ev ansjovisspad, kryddpeppar och lagerblad
Hemlagad pölsa

Hemlagad pölsa

Hetta upp och servera med stekta ägg och inlagda rödbetor. Skiva och bryn löken i smör. Hacka ansjovisfiléerna
Helstekt spätta på ryskt vis

Helstekt spätta på ryskt vis

Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen. Stek löken mjuk i smör. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. 1 gul lök. 1 burk ansjovisfilé à 50 g. 2 dl hackad inlagda rödbetor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödspättafiléer 1 dl vetemjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 1 gul lök 1 burk ansjovisfilé à 50 g 2 dl hackad inlagda rödbetor 2 msk kapris 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Glöggkalas

Glöggkalas

Söta drycker (som även den torra cidern är) tycker jag behöver lite matiga tilltugg och inte bara socker, så jag bjöd på mini-Janssons i cupcakeformar (det funkar riktigt bra), julköttbullar och inlagd rödbeta på tandpetare, baconlindade dadlar och gubbröra på knäckebröd
Baconpastej…

Baconpastej…

Skar upp en rejält tjock skiva och lade på mackan och toppade med inlagdrödlök (se nedan). Koka upp alla ingredienser förutom löken och låt svalna och kyl ned
Salade Niçoise

Salade Niçoise

Toppa med tonfisk fördelad i bitar, ansjovis, ägg och oliver. 1 liten burk ansjovis. 1/2 röd lök. ca 10 st inlagda marinerade kronärtskockor. 1 liten burk ansjovis. 2 tomater 1/2 röd lök. ca 10 st inlagda marinerade kronärtskockor