Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
En söt liten gå-bort-present. Igår gjorde jag en lag och la in första gurkan. När middagen var slut var det bara lag kvar, lätt som en plätt, bara att skiva en till gurka och stoppa ner
Servera gärna nem nuong med risnudlar, isbergssallad, böngroddar, söt basilika, mynta, koriander, chili, gurka, hackade jordnötter, nuoc mam och de inlagda grönsakerna
Bostongurka. 1 ½ msk hackad inlagdgurka (söt) Pickle relish. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ svalt i några timmar gärna över dagen så smakerna blandas ordentligt
Jag tycker att Äppelcidervinägern ger rödlöken en djupare och rundare smak och samtidigt kan jag även använda mindre socker, då äppelcidervinäger är naturligt mildare och sötare i smaken än vanlig ättika
Till detta serverades oliver, inlagda gurkor och nygräddade pitabröd. Salladen hade en perfekt balans mellan salt, sött och hett sting vilket jag har försökt återskapa i mitt recept