De såldes bröd, lammkött, inlagda gurkor, sylt och honung. Men ett rödkålshuvud köpte jag. Lördagens uppgift var således att laga vegetarisk pitepalt, fylld med lök och rödkål istället för kött
Dessutom kom burgaren med dressad sallad nertill och stora bitar inlagdgurka. Vi provade även en slaw på vitkål, morot och rödkål som var frisk i smaken och inte alls geggig
I deras butik finns dessutom potatis, en del frukt för säsongen, krondill och inlagdgurka. Rödbetorna är delvis inlagda, bondbönorna uppätna, purjolöken blev till magisk soppa, större delen av broccolin är skuren i bitar och ligger i frysen, spetskålen och den röda löken är stekt, broccolibladen förvällda och stekta och ja, det finns faktiskt fortfarande en hel del mat kvar av min skörd att ta vara på
Om ni vill ha röd turshi använd rödvinäger och rödbetor bitar i och rödkål. 2 flaska vinäger vit 1 burk vildgurka 1 gurka. skölja grönsakerna noga,skär de till små bitar,skölja vildgurkan så noga, och oliverna,lägg de i en hink,häll över vinägern och 5 dl vatten,blanda kryddorna rör den så noga att den är väl blandat med grönsakerna,sätt på locket,du kan äta av det efter 4 dag eller en vecka,dag 3 kan du lägga de i kylskåpet. 1 gurka
Till Borsjtjen vi åt den här kvällen hade jag och Olof gjort fina smörgåsar på rågbröd med en bit fransk bondost, paprika, krasseblommor och inlagdgurka