Varva gurkan med lök, vitlök och chili i väl rengjorda burkar. Häll av vattnet och skala rödbetorna genom att ta dem mellan händerna och trycka bort skalet
Skala och klyfta rödbetorna. Häll av rödbetorna och rör ner dem i grytan. Servera med bröd och hel, inlagdgurka 1½ dl torkade gula ärter, 4 dl kokta. 500 g rödbetor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ dl torkade gula ärter, 4 dl kokta 500 g rödbetor 2 gula lökar 200 g champinjoner 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 1 msk hackad färsk rosmarin 1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde 1 dl Arla® mjölk 150 g Apetina® vitost 1 krm svartpeppar
Skala och klyfta rödbetorna. Häll av rödbetorna och rör ner dem i grytan. Servera med bröd och hel, inlagdgurka 1 1⁄2 dl torkade gula ärter, 4 dl kokta. 500 g rödbetor
Jag serverar kokt potatis, inlagdarödbetor, inlagdgurka och ett bröd att bryta till. Bryn grytbitar och bacon i smör, tillsätt lök och vitlök mot slutet
Servera biffarna med råstekt potatis och lök, salt- eller ättiksgurka och skivade rödbetor. Fast för att kallas Biff Lindström ska man nog ändå ha i åtminstone rödbetor och kapris
De flesta har nog ätit inlagdgurka eller rödbetor någon gång och traditionellt så görs dessa med en inläggningslag som kallas för 1-2-3, vilket innebär 1 del ättika (12%), 2 delar socker och 3 delar vatten