Inlagdgurka. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagdgurka och den kalla såsen. 4 bitar portionslax a 125 gram. Tunnt skivad/hyvlad färsk gurka saltas och läggs under press i ca 30 min. Rör ihop en lag av 1 dl vatten, 1 msk ättiksprit och 2 msk sötningsmedel samt hackad persilja, Pressa ut saften och slå lagen över gurkan och låt dra till sig. 4 bitar portionslax a 125 gram 1 liter vatten
4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagdgurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera laxen med ris, tomater, sweet chilisås och gärna inlagd ingefära. Skär gurkan i stavar, finhacka papparfrukten, blanda ihop i en skål tillsammans med risvinäger, låt stå och dra en stund
Lägg på lax, Philadelphia, avrunnen gurka, nudlar och koriander. Strimla gurkan och lägg separat i resterande vinägerlag, låt dra i 10-20 minuter. Rulla ihop och dela i 2-3 bitar, servera med den inlagda löken och lite soja att dippa i
Inlagdgurka. Skiva gurkan tunt. Lägg ner laxen i den sjudande lagen, som nätt och jämt ska täcka. Blanda ingredienserna till en lag, varva gurka och lag
soja (glutenfri), inlagd ingefära och wasabi som jag doppade sushibitarna i. Jag valde att fylla mina rullar med Salmalax (som inte behöver frysas innan om man äter den rå), avocado, gurka, bladspenat och sesamfrön
Skär gurkan i tunna strimlor. Smaksätt laxen med salt och peppar och grilla dem på hög värme. Lägg lite ris i botten på en skål och toppa med lax, grönsaker och tillbehör, avsluta med att ringla över dressingen