Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagdgurka, det smakar svensk sommar med bett. Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad i sås – en bra bas i köket helt enkelt
Inlagdgurka på gammalt vis. Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. Inte så nyttigt med socker till gurkan som är god nog i sig själv, men bra sätt att spara överskottet
4 Kyckling 1 hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,3 kg) salt och svartpeppar 5 dl vatten 1 hönsbuljongtärning Inlagdgurka 1/2 dl ättika (12%) 1 dl strösocker 1 1/2 dl kallt vatten 1 gurka 1/2 kruka persilja Gräddsås 3 dl vispgrädde 2 tsk svart vinbärsgelé 2 tsk majsstärkelse Till servering Små förkokta och stekta kulpotatisar kokta morötter grönsallad svart vinbärsgelé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tvätta gurkorna ordentligt i kallt vatten. Idag när vi var och handlade så såg jag jättefin krondill och Västeråsgurka så jag bestämde mig för att göra inlagdgurka
Blanda om ordentligt, och ställ kallt någon timme. När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagdgurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka