Inlagdättiksgurka är en riktig svensk Husmansklassiker och så väldigt enkel att göra. Min inlagda gurka Jag tar med en flaska ättika varje gång jag åker till Alanya, för det finns inte här
Potatis, ättiksgurka, äpple och lök som får gos ihop i gräddfil och majonnäs. Oftast smaksätter jag med dill, men jag gillar även persilja eller gräslök
Inlagdättiksgurka kan vara gott till. Strö över persilja strax innan servering och servera ur grytan. Sjömansbiff4 portioner500 g lövbiff (eller skivat ytterlår)1 kg potatis av mjölig sort4 gula lökar1 stor morot1 stor palsternacka1 tsk timjan4 dl mörkt öl4 dl kraftig buljong (använd gärna mörk oxfond)1 lagerblad1 dl hackad persiljasalt, vitpepparSkala potatisen, moroten och palsternackan. 1 dl hackad persiljasalt, vitpeppar
persilja. Strö persilja över färsen och servera den direkt ur pannan. 2 dl hackade inlagda rödbetor. 2 dl hackad salt- eller ättiksgurka. 2 dl hackade inlagda rödbetor. 2 dl hackad salt- eller ättiksgurka
Saltgurka, ättiksgurka, smörgåsgurka eller cornichons. 4 västeråsgurkor (drygt 0,5 kg)vattensaltvinägersockergräslök1 rosmarinskvisttimjanoreganogrekisk oregano1 salviabladett par vitlöksklyftor2 torkade små piri piristorbladig persilja1 ringblommaTvätta nogsamt gurkorna i vatten
någon ört jag kryddade med persilja. några skivor (ca 4) inlagdaättiksgurka (för att ge lite syra). 1 avocado några skivor (ca 4) inlagdaättiksgurka (för att ge lite syra)
1/2 dl hackad ättiksgurka eller annan inlagd gurka. 1 dl hackad persilja. Skär skinkan i tunna strimlor, blanda samman alla ingredienser till fyllningen