Inlagd ättiksgurka med lök recept

Biff Lindström med råstekt potatis och lök

Biff Lindström med råstekt potatis och lök

Servera biffarna med råstekt potatis och lök, salt- eller ättiksgurka och skivade rödbetor. När potatisen börjar bli klar, klicka i lite mer smör och blanda ner löken så att den får steka med en stund
Världens godaste (ättiks) smörgåsgurka

Världens godaste (ättiks) smörgåsgurka

) Så Ni som brukar köpa inlagd gurka, typ Mor Annas tunnskivade, köp hem färsk Västerås gurka istället och gör en inläggning enligt detta receptet

Stora inläggningsdagen!

Inlagdrödlök. Snabb ättiksgurka. Blanda var för sig med lite salt i en stor skål. Finstrimla löken och lägg i en burk
Mammas potatissallad

Mammas potatissallad

Potatis, ättiksgurka, äpple och lök som får gos ihop i gräddfil och majonnäs. Oftast smaksätter jag med dill, men jag gillar även persilja eller gräslök
Fräsch rödbetssallad

Fräsch rödbetssallad

Blanda ihop detta medlöken och blanda i rödbetsspadet och slutligen den vispade grädden. ¾ dl hackad gul lök
Fyllda isterband

Fyllda isterband

Fyllda medlök, gurka och rödbetor blir de en mycket god korvrätt att variera vardagsmiddagen med. Skåra isterbanden på längden och fyll dem med blandningen
Sjömansbiff i lergryta

Sjömansbiff i lergryta

Servera medinlagda rödbetor eller ättiksgurka. Börja och sluta med potatisen. Skala lök och potatis, skär dem i skivor, skölj och skiva champinjonerna
Förgyll fredagen med goda smörrebröd

Förgyll fredagen med goda smörrebröd

Ersätt pickles medättiksgurka. pannbiff och lök, en jättehög med räkor, kall karré med rödbetor och saltgurka… Försvinnande gott och dessutom så matigt
Biff à la Lindström LCHF

Biff à la Lindström LCHF

Den enda vi ändrade var att vi tog bort ättiksgurkan och hade i lite mindre rödbetor. En klassiker som vi glömt bort sen vi började med LCHF är Biff à la Lindström
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Blanda köttfärs, salt, kryddor, rödbetor, ättiksgurka, kapris och lök. Forma stora biffar och stek dem omedelbart
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram köttfärs , nöt- eller blandfärs 4 msk ströbröd 1,5 dl vatten 1 st ägg 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st lök , finhackad 3 msk ättiksgurka , finhackad 3 msk rödbetor , finhackade, inlagda 2 msk kapris 2 msk smör 1 dl buljong , köttbuljong, eller vatten, ev Köp receptet
Rysk köttfärspanna

Rysk köttfärspanna

½  dl finhackad ättiksgurka. Smaksätt med peppar, kummin, buljong och soja. Skala och hacka löken. Servera med kokt potatis, rödbets- och gurkhack och gräddfil
Rödbetssill med äpple

Rödbetssill med äpple

Blanda det med crème fraiche och rör i lök, gurka och sill. Garnera med äpple, rödbetor, gurka och gräslök
Köttbullar i långpanna

Köttbullar i långpanna

Givetvis serverade tillsammans med min inlagda gurka som jag gav er receptet på igår. potatismos, lingonsylt och ättiksgurka
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Lägg upp på fat, täck över med folie och håll varma eller servera direkt. Finhacka under tiden löken. Rör ihop och låt koka ihop till en skysås och smaka av med någon tsk soja, tsk gelé, salt och svartpeppar