Inläggning olivolja recept

1-2-3 inläggningar på G!

1-2-3 inläggningar på G!

God olivolja eller kallpressad rapsolja. Skvätt över balsamvinäger & lite olivolja. Fyll på med vitvinsvinäger & olivolja tills det täcker ordentligt
Inlagda Oliver & Vitlöksklyftor

Inlagda Oliver & Vitlöksklyftor

Dessutom så underlättar en inläggning att hantera oliver i konserv, som kalamata som ju är dom godaste
Marinerad vitlök

Marinerad vitlök

Blanda kryddorna med olivoljan och saltet. Låt stå svalt i cirka 10 dagar innan inläggningen används. 1½ dl olivolja
Marinerade Grönsaker

Marinerade Grönsaker

Hemma använder jag vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger, då blir det bättre färg på inläggningen än den jag gjorde nu
Inlagd grillad zucchini

Inlagd grillad zucchini

Slå på olivolja tills det täcker och ställ burken i kylen. 2 msk olivolja. 2 dl olivolja (eller tillräckligt för att täcka zucchinin i burken)
Torkade tomater - Snabbt

Torkade tomater - Snabbt

Blanda ingredieneserna till inläggningen och blanda ner tomaterna. Inläggning. 1-3 dl olivolja. Sprid ut saltet på en tallrik
Glad Valborg på er !

Glad Valborg på er !

Nedan finns lite supergoda recept sen är det bara att komplettera med färdigköpt kallskuret och lite inläggningar som man själv tycker är goda

Serranolindad kycklingfilé med italiensksmakande fyllning

olivolja. olivolja. 150 gr blandat från självplocken av delikatesser från Ridderheims inläggningar, t. ca 0,5 dl örtolja (från inläggningen). 150 gr blandat från självplocken av delikatesser från Ridderheims inläggningar, t. ca 0,5 dl örtolja (från inläggningen)
Smakrika viltfärsbiffar med trumpetsvampsås

Smakrika viltfärsbiffar med trumpetsvampsås

Värm en stekpanna på medelhög värme, häll i olivolja och smör. 8 hg färs (fördelat på 2 delar vildsvin, 2 delar fläskfärs och 1 del rådjur) / 0,5 gul lök / 1-2 vitlöksklyftor / 1 röd spansk peppar / 1 näve färsk timjan / 2-3 msk ströbröd / 2 msk colemans senapspulver / 1 msk öländsk vitlökspeppar / 2 msk örtsalt / 100 g fårfeta / 7-8 torkade enbär / 2-3 dl vispgrädde / 1 ägg / 50-75 g smör / 1-2 msk olivolja. ca 0,5 dl torkad svart trumpetsvamp / 2 msk vetemjöl / 3 dl vispgrädde / 2 dl smetana / 0,5 dl mjölk (3%) / 1 msk rödvinbärsgelé / 2 msk kalvfond / 0,5 kalvbuljongtärning / 2-3 msk spad från inläggning (t. 1-2 msk olivolja
Midsommarsallad

Midsommarsallad

3 msk Olivolja. Dela rädisorna. Skär sellerin tvärsöver i dess karakteristiska halvmånar och skär purjon till ringar
7 sorters fisk till julbordet

7 sorters fisk till julbordet

Konsten att få till riktigt goda sillinläggningar är faktiskt rätt enkel, så prova att göra egna i år istället för att köpa butikernas översötade burkar
Blixtsnabb citronsill

Blixtsnabb citronsill

Rör ner en matsked av saften tillsammans med en tesked olivolja med citronsmak i majonnäsblandningen