Servera gärna med en kula chokladtruffelglass och lite inkoktakörsbär, (se tidigare recept). Som denna fredagkväll när vi blandar lite infrysta egenskördade jordgubbar och svarta vinbär till en brulé tillsammans med en kula färdigköpt chokladtruffelglass och våra sedan tidigare inlagda körsbär
För många år sedan blev jag bjuden på inkoktakörsbär, något jag minns som väldigt gott. Smaksättningen med stjärnanis och kanelstång tillhörde egentligen ett recept på inkokta päron, men jag tyckte det blev god smak även till bigarråerna
inkoktakörsbär eller god körsbärssylt. Körsbärskräm. Blanda ägg, socker, körsbärspuré och citron i en gryta, sjud med konstant omrörning på mellanvärme till en kräm
Chokladzabaglione och körsbär i äggskal av choklad. Zabaglione och körsbär i äggskal av choklad. En körsbärskompott med vanilj och kanske ett par knapriga cantuccini till
några färska eller inkokta, väl avrunna körsbär. Så här en månad kvar till jul kan lämpligen firas med en imponerande tårta med härliga smaker av choklad, körsbär och körsbärslikör eller -sprit