Inkoktsill/strömming med kryddgrön majonnäs. 300 g filéad sill/strömming. Inte säker på om det är paleolitiskt korrekt att använda ättikssprit i recept på en paleorecept-blogg, men fiskreceptet vill jag ha med ändå i denna samling
Placera den dragna strömmingen på ett litet fat och slå på lagen. Häll sedan av lagen och vänd upp strömmingen försiktigt med den finhackade schalottenlöken, citronskal, dill och olivolja och svartpeppar
Övriga recept är Saffransdoftandelaxsoppa, Fiskfond av laxben, Ingefärsgravad lax, Sås till inkoktlax, Sweet chilisås till igenfärsgravad lax och inkokt lax
Svenska klassiker som köttbullar, stekt strömming, blodpudding, Biff Rydberg och Wallenbergare är det som gäller och även om priserna har höjts på sista tiden så ligger inga rätter över 200 kr
Rensa den färska strömmingen, ta vara på rommen, skär ut ryggbenet på strömmingarna med en liten men mycket vass kniv, skär försiktigt bort de ben som sitter på bukväggen, lägg filéerna i kallt vatten