Inkoktsill/strömming med kryddgrön majonnäs. 300 g filéad sill/strömming. Inte säker på om det är paleolitiskt korrekt att använda ättikssprit i recept på en paleorecept-blogg, men fiskreceptet vill jag ha med ändå i denna samling
)Kanske är ni sugna på ett nytt sillinläggningsrecept som ni kan prova. Detta receptet har vi faktiskt suttit och hållit på sen jul då Ankis syrra Carina hade gjort denna sortens sill
Kanske framför allt sill, men även laxen har ju en given plats bland påskmaten och jag tror de flesta har lax i någon form på sina påskbufféer nästa helg
Nej, jag ska minsann fira midsommar med både sill, nypotatis och jordgubbstårta ändå. Lax är ju ett ypperligt substitut, speciellt inkokt sådan servera tillsammans med en kall dillsås som passar förträffligt gott till den där nypotatisen
Rullesill, eller inkoktsill. ) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Inkokt lax från Göta fisk , ett kokt ägg, lite skagenröra och kokt broccoli. Det är bråda tider på Göta fisk nu när alla ska köpa sillar och laxar och andra goda grejer
Övriga recept är Saffransdoftandelaxsoppa, Fiskfond av laxben, Ingefärsgravad lax, Sås till inkoktlax, Sweet chilisås till igenfärsgravad lax och inkokt lax
Menyerna lät jättegoda men inkokt lax och sill är inte kakor ändå och jag insåg att det skulle bli svårt att påvisa det positiva i ett gå från kakor till sill när man är 4 år