Det är inte så väldigt ofta man ser recept på inkokt lax. 4 portionsbitar färsk lax à 150 - 175 g - helt tinad om du använder fryst lax7,5 dl vatten1 msk vit balsamvinäger1 msk salt5 vitpepparkorn3 vitlöksklyftor½ gul lök1 morotnågra kvistar persilja1 bit färsk ingefära, ca 15 - 20 gKoka upp vatten med salt, peppar, vinäger, skalad, klyftad vitlök/lök, persilja, samt morot och ingefära i mindre bitar
ingefära. På sambons släktgård växer det gråpäron i ett träd. Jag älskar att bara äta dem som de är men de blir snabbt dåliga och är svåra att njuta av under en längre tid
Koka upp vatten, sirap, anis, ingefära, kanel, myntastjälkar och blad (spara några till dekoration). Något som vi pratat flera gånger om att göra de senaste åren, men inte fått tummarna loss att prova på förrän i år, är inkokta eller inlagda clementiner
Vi börjar veckan med att fixa till söndagsefterrätten, inkokta päron med ingefära. Innan de inkokta päronen kan en mustig lammgryta med svamp smaka bra,
Vill man göra lite extra av det hela så är det väldigt gott att servera cheesecaken tillsammans med smörstekta äppleklyftor pudrade med kanel eller kryddiga inkokta plommon