Inkokt festlax. Personligen tror jag dock att man - om man inte har just de problemen - också mår bra av rotfrukter, samt av alla sorters färgrika grönsaker, frukter och bär
Så just egna inlagda persikor är det som står på schemat idag, denna ljuvliga frukt som har en söt men ändå fräsch smak passar perfekt att koka in, man kan givetvis äta dessa inkokta precis som de är eller som jag kommer göra nämligen en tårta där persikan ska få spela huvudrollen
För många år sedan blev jag bjuden på inkokta körsbär, något jag minns som väldigt gott. Det är härliga tider som väntar då vi kan äta svenska grönsaker, frukt och bär
Såsen smakar som knäck och är helt ljuvlig att ringla över bär eller inkoktfrukt och glass. Då brukade vi äta den med inkokta päron och glass (inte så dumt), men nu valde jag att servera den med glass och en mix av hallon, blåbär och röda vinbär
Vi börjar veckan med att fixa till söndagsefterrätten, inkokta päron med ingefära. Nu får någon annan njuta av deras underbara trädgård och alla frukter och bär som växer där, får hamna i någon annans marmelader och saft
De här inkokta plommonen med julkryddor förtjänar att ätas hela året. Vissa (jag) måste förlita sig på plommonallmosor från barmhärtiga trädägare, andra har så mycket frukt att de inte vet vad de ska göra av den
) Idag gjorde jag en himla smakrik sallad med abborre och frukt som jag lade på ett tunnbröd och sedan serverade med en jättegod röra med ägg, keso och crabfish (rester från tapasen igår + lite stenbitsrom) Himla mumsigt och fräscht var det
Det finns en elegant mjuk lite silklig känsla kombinerad med en rejäl dos tanniner och mörka lite varma nästan inkokta bär (svarta vinbär och björnbär) som nästan drar åt lite blommig ton kombinerat med lite sötlakrits, blyerts, en aning kalk, tobak och snygga integrerade ekfatskryddor som ger en lång läcker eftersmak
När vattnet är inkokt, häll på creme fraiche och låt koka ett par minuter till. Färsk frukt eller bär. Så var Filippa firad och klar precis som traditionen bjuder
Inkokta päron. Fruktträd behöver mycket bevattning. När paret i samma veva fick besök av två fruktkonsulenter som försökte förmå fler odlare att starta fruktodlingar bestämde Sylva Wihlborg och hennes sambo sig för att starta upp en sådan på fältet bredvid växthusen