En efterrätt från barndomen är ingefärspäronen. När mamma gjorde dem var det storkok och de lades i glasburkar och sen på med gummiringar och sen konserverades de
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. En ganska så trist efterrätt egentligen, men inkokta päron får mig alltid att tänka på min farmor och farfar som åt det ganska så ofta
Rör ihop dippen och ställ kallt. Skär kryss i ändarna på korvarna. Klyfta och kärna ur päronen. Stek korvarna i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg dem åt sidan
De färdiga päronen påminner lite om ingefärspäron, men smaken är förstås en annan. Ingefärspäron - Inlagda Päron Med IngefäraPärondrink - Enkel Välkomstdrink - DrinkreceptRecept På Spansk Tiramisu Med Kakor Och ChokladsåsRecept På Hallonkräm Med VinbärFlarnrullar - Knäckflarn Med Grädde Och CognacRecept På Friterad Banan Med Vaniljglass Ingredienser