Ingefärsknäck recept

Ingefärsknäck

Ingefärsknäck

Blanda vispgrädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka smeten tills den håller för ett kulprov
Knäck extra allt

Knäck extra allt

Tidigare har jag framgångsrikt gjort såväl ingefärsknäck som kardemummaknäck (även fast den senare hade smakat bättre med nystötta kardemummakärnor, i stället för malda sådana)
Knäck med choklad och cashewnötter

Knäck med choklad och cashewnötter

Ingefärsknäck. 2 dl strösocker. 2 dl vispgrädde. 2 dl ljus sirap. 2 msk kakao av god kvalitet. 2 msk smör. 1 dl finhackad cashewnötter (saltade)
Julstämning på Giraffens köpcentrum

Julstämning på Giraffens köpcentrum

Valnöts- och ingefärsknäck, ca 100 st. Valnöts- och ingefärsknäck, ca 100 st. Igår var min vän Anastasia och jag anlitade att bjuda besökarna på Giraffens Köpcentrum på lite julstämning i form av en rad olika julgotter, bakverk och dryck med julens doft och smaker

Julbad och spa på Ystad Saltsjöbad!

Såhär väl hemma igen har det kokats kola (bästa receptet hittar du i detta inlägg) och knäck (ingefärsknäck och lakritsknäck) och fransk nougat, bakats bröd och saffranskaka och packats väskor för avfärden till Göteborg och min systers stora familj där vi ska fira julen även i år
Ingefärsknäck

Ingefärsknäck

Placera ut knäckformarna på en plåt. Koka upp allt utom mandeln och koka sedan på ganska låg värme (utan lock) tills smeten håller 123 grader C, om en hårdare knäck önskas, koka till 127 grader C
Kanel- och ingefärsknäck

Kanel- och ingefärsknäck

Den här knäcken kan kryddas helt efter tycke och smak. Jag valde att dela upp smeten i två delar och smaksatte den ena med kanel och den andra med ingefära

Ingefärsknäck

Häll allt, utom ingefäran, i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning tills smeten klarar kulprovet

Ingefärsknäck

1.  Blanda vispgrädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. 2.  Koka smeten tills den håller för ett kulprov

Knäckt?

Ingefärsknäck. Hur många grader man ska koka knäcken till beror på hur man vill ha sin knäck.  . Vid 122 grader blir knäcken ganska mjuk