Mjuk pepparkaka, saffranskaka, ingefärsknäck och fransk nougat - när julen snart kan börja. Ingefärsknäcken kan dock inte jag ta åt mig äran för då de är H
Tidigare har jag framgångsrikt gjort såväl ingefärsknäck som kardemummaknäck (även fast den senare hade smakat bättre med nystötta kardemummakärnor, i stället för malda sådana)
Valnöts- och ingefärsknäck, ca 100 st. Valnöts- och ingefärsknäck, ca 100 st. Igår var min vän Anastasia och jag anlitade att bjuda besökarna på Giraffens Köpcentrum på lite julstämning i form av en rad olika julgotter, bakverk och dryck med julens doft och smaker
Såhär väl hemma igen har det kokats kola (bästa receptet hittar du i detta inlägg) och knäck (ingefärsknäck och lakritsknäck) och fransk nougat, bakats bröd och saffranskaka och packats väskor för avfärden till Göteborg och min systers stora familj där vi ska fira julen även i år
Placera ut knäckformarna på en plåt. Koka upp allt utom mandeln och koka sedan på ganska låg värme (utan lock) tills smeten håller 123 grader C, om en hårdare knäck önskas, koka till 127 grader C
Den här knäcken kan kryddas helt efter tycke och smak. Jag valde att dela upp smeten i två delar och smaksatte den ena med kanel och den andra med ingefära