Ingefärsgravad recept

Ingefärsgravad lax

Ingefärsgravad lax

Ingefärsgravad lax1 kg laxfilé (som varit fryst minst 3 dygn)1½ dl strösocker1 dl salt½ dl ingefära, finhackad1 msk vitpeppar, krossad1 knippa dill, grovhackadBlanda socker och salt, gnid in socker-saltblandningen, ingefära och vitpeppar på båda sidor om laxen
Ingefärsgravad lax

Ingefärsgravad lax

Tina laxen. Blanda socker, salt, peppar och nejlika, och gnid in laxen med blandningen. Blanda citronskal och -saft, apelsinskal och -saft och ingefära, och gnid in laxen med blandningen
Tyrols julbord

Tyrols julbord

Tyrols julbord. En bar möter oss ute på gården. Och hemgjord glögg naturligtvis. I
Ingefärsgravad lax

Ingefärsgravad lax

1. Lägg laxsidan i en form eller en ugnsplåt med kanter. Strögrovsaltet över köttsidan. 2. Täck med plastfilm, låt stå svalt/kalltöver natten

Citrus-, stjärnanis- och ingefärsgravad lax

6 - 8 personer. 20 minuter + 2 dygn för gravning. 1. Plocka bort eventuella småben från laxen. Skär några skåror tvärs över skinnet utan att skära sönder köttet

Sweet chilisås till ingefärsgravad lax

Blanda samman ingredienserna. Låt såsen "mogna" i minst en timme,den har god hållbarhet i kyl. Min anm. det låter himskans mycket med 2 dl sweet chilisås
Laxtartar - tips

Laxtartar - tips

Övriga recept är Saffransdoftandelaxsoppa, Fiskfond av laxben, Ingefärsgravad lax, Sås till inkoktlax, Sweet chilisås till igenfärsgravad lax och inkokt lax

Ingefärsgravad lax med gurksallad

Filéa laxen, men låt skinnet vara kvar. Dra bort alla småben. Blanda socker, salt, peppar och riven ingefära och bred ut blandningen över laxens köttsida

Apelsin- och ingefärsgravad abborre

Skala och riv ingefäran. Riv apelsinskalet eller använd zestjärn. Pressa ur saften. Blanda ingefära, apelsinskal och -saft, salt, socker och nymald svartpeppar