4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjocka revbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Chili- och ingefärsglaze. Äppelrimmat sidfläsk. Blanda äppeljuice och salt tills saltet har löst sig. Skär samtidigt fläsket i 1,5 cm tjocka skivor och marinera i fläsket i äppelrimlagen i 12 timmar eller upp till ett dygn
Pensla med ingefärsglaze och vänd köttet flera gånger under grillningen. Lägg revbenen tillsammans med vitpepparkorn, salt, lök och lagerblad i en kastrull
Köttet rekommenderas också starkt, ingefärsglazen är vekrligen kanon. Ingefärsglaze2 dl ljust muskovadosocker2 dl japansk soja2 dl flytande honung2 dl ketchup2 bitar färsk ingefära4 pressade klyftor vitlökSom tillbehör provade vi dock lite nya saker, ett recept på potatis hämtat från tidningen Buffé och ett annat på senapsmarinerade gröna bönor från Mat Magasinet
Ingefärsglaze. Har gjort en snarlik recept med revbensspjäll men då jag inte är ett så stort fan av just denna bit på grisen tog jag en hel bit karré istället och resultatet blev toppegott
1 burk. Skala och hacka vitlöksklyftan och löken. Fräs i olja i någon minut. Skala och riv ingefäran. Tillsätt den tillsammans med vatten, äppelcidervinäger, farinsocker och aprikoser och låt puttra under lock 20 minuter
Meny, Vecka 9MåndagHokifilé med creme fraiche-täcke, potatis och morötterTisdagTomatsoppa med olika topping och minibaguetterOnsdagCurrykycklinggryta med jasminris och melonsalladTorsdagHemmagjordaköttbullar, potatis, sås och morötterFredagLimemarinerad fisk med ingefära, potatis och frästa grönsakerLördagRevbenspjäll med ingefärsglaze och coleslawSöndagPasta med ost- och vitlökssås, lufttorkad skinka och broccoliJaa, det var veckans meny
Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt så att de inte tar eld på grillen. Smält sockret i en rostfri kastrull och bryn det tills det får en ljust brun färg