Ingefära vanilj recept

Päronmarmelad med ingefära, vanilj och citron

Päronmarmelad med ingefära, vanilj och citron

Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker. Ca 1 msk riven färsk ingefära. 1 tsk vaniljsocker. Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter
Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. 1 vaniljstång
Hallonmarmelad med vanilj och ingefära

Hallonmarmelad med vanilj och ingefära

1/2 vaniljstång. 1 tsk ingefära (färsk). Tillsätt den rivna ingefäran och låt stå i 10 min. 1/2 vaniljstång. 1 tsk ingefära (färsk). 5 min Tillsätt den rivna ingefäran och låt stå i
Bärsmoothie med ingefära och vanilj

Bärsmoothie med ingefära och vanilj

liten bit färsk ingefära. vaniljpulver. 1. Mixa allt till slät konsistens i blender eller med stavmixer. fryst banan eller 1 dl fryst mango
Blodapelsinmarmelad med ingefära och vanilj

Blodapelsinmarmelad med ingefära och vanilj

1färsk ingefära, riven. 1vaniljstång, delad och urskrapad. Blanda saft, frukt, vanilj och ingefära med vatten i en gryta och låt alltsammans koka under lock i 10 minuter
Smoothie på ingefära, banan, ananas

Smoothie på ingefära, banan, ananas

Tillsätt 2 msk honung och skala en 2 msk stor bit Ingefära och dela den i småbitar och lägg i tillbringaren. 4 dl Valio Vanilj Yoghurt orginal. 2 msk stor bit färsk ingefära
Ingefärspäron med vanilj

Ingefärspäron med vanilj

Tillsätt skalad skivad ingefära och snittad vaniljstång. 1 bitar färsk ingefära. 1 st vaniljstång. Blanda vatten och strösocker i en gryta och koka upp
Plommonmarmelad med Cognac och Ingefära, Batch #2

Plommonmarmelad med Cognac och Ingefära, Batch #2

Koka upp plommon, cognac, vatten, ingefära och vanilj i en stor kastrull. Hur mycket man vill ha är ju dels personligt och dels beroende på plommonen, så prova dig fram (dock utan att stoppa ner skeden du smakat med igen, då förstör du vaniljen)