Ingefära tofu recept

Vegetarisk wok med tofu och apelsin, cashewnötter och ingefära

Vegetarisk wok med tofu och apelsin, cashewnötter och ingefära

Riv ingefära och vitlök fint på rivjärn. Tärna tofun och dela apelsinen på hälften. 1 paket fast tofu. ca 2 cm ingefära. Ha i den tärnade tofun, lägg på ett lock och dra ifrån värmen, låt stå ca 5 minuter på eftervärmen. 1 paket fast tofu. ca 2 cm ingefära
Gwens grönsaker med ingefära och tofu

Gwens grönsaker med ingefära och tofu

Skala och skiva ingefäran tunt och hetta upp oljan i en wokpanna. Tillsätt tofun i bitar. Fräs ingefäran hastigt i oljan och tillsätt grönsakerna
Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
Mapo tofu – no meat treat

Mapo tofu – no meat treat

Värm olja i en stekpanna, häll i sichuanpepparn, pressa ner vitlöken och riv ner ingefäran. Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu
Krispig tofu i en sanslöst god sås med apelsin och mango chutney

Krispig tofu i en sanslöst god sås med apelsin och mango chutney

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram tofu , fast, 250 - 300 gram 0,5 dl maizena 1 dl apelsinsaft , 1 - 1,5 dl (2-3 apelsiner) 1 st apelsin , skal från en apelsin=50 g 2 msk mango chutney 2 msk olivolja 2 msk ljus soja , japansk 2 tsk ingefära , riven 2 klyfta(or) vitlök , pressade 0,5 st röd chilifrukt , finhackad Köp receptet
Tofu Jalfrezi - Indien, Indien, Indien!

Tofu Jalfrezi - Indien, Indien, Indien!

Finhacka vitlök och ingefära och skiva chilifrukterna tunnt. olja tofu (jag använde mig av 300 g) 1 msk senapsfrön (den ljusa typen) 1 msk kumminfrön 1/2 msk gurkmeja 2 röda lökar 3 gröna chilifrukter 3 klyftor vitlök 1 klump ingefära (typ 3x3 cm) 3 paprikor i olika färger 3 tomater 2 msk torkad koriander 1/2 msk chilipulver (röd) 1. ) 1 kruka färsk koriander salt efter smak Tärna tofun i cm-stora bitar och stek den gyllenbrun i lite olja. Släng i vitlök, ingefära och grön cili och fräs i 20 sek. Lägg i tofun och puttra ytterligare 5-10 minuter under lock. 1 klump ingefära
Brysselkål, tofu och shiitakesvamp

Brysselkål, tofu och shiitakesvamp

Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Friterad tofu

Friterad tofu

En bit färsk ingefära. Skär tofu i kuber. Fräs finhackad lök, vitlök, ingefära, chili och peppar i en panna
Tofu Coconut Korma

Tofu Coconut Korma

En enkel och smakrik korma med tofu och kokosmjölk. A simple and tasty korma with tofu and coconut milk
Rökt Tofu!

Rökt Tofu!

Stek samman vitlöken, ingefäran och de soltorkade tomaterna samman i lite olivolja(eller annat gött. Min senaste upptäckt inom matens underbara värld är rökt tofu
Marinerad tofu

Marinerad tofu

Det här är en vegan Tofurätt som är god när den är marinerad och lättstekt tycker jag, annars smakar den ingenting och har svårt att ta upp smakerna från grytor mm
Tofu tikka masala

Tofu tikka masala

Är ni sugna på indiskt med tofu kan ni prova det här receptet på tofu tikka masala som jag hittade hos Jävligt Gott
Stekt tofu med ris

Stekt tofu med ris

Fräs lökarna, paprika och ingefära i lite matfett. Skär tofu i cm-tjocka skivor. Lägg riset på en varm tallrik och lägg tofun över
Chilibakad tofu med sötsur sås

Chilibakad tofu med sötsur sås

4 Tofu 540 g tofu 150 g shiitakesvamp 150 g haricots verts pressad saft av 1/2 apelsin 1/2 msk riven färsk ingefära 1/2 tsk chiliflakes 2 msk japansk soja 1 msk olja 4 port ris Sötsur sås 1 dl strösocker 4 msk ketchup 1 dl vinäger (gärna äppelcidervinäger) 1 1/2 dl vatten pressad saft av 1/2 apelsin 1 msk japansk soja 1 msk potatismjöl Till servering 100 g ärtskott Lägg till i inköpslistan
Yam Tofu

Yam Tofu

Skala och klyfta rödlök och skala och riv vitlök och ingefära. Tärna tofun. Hetta upp ny olja i pannan och fräs broccoli, blomkål, lök, vitlök, ingefära och chili så att de mjuknar men behåller sin spänst
Mapo Tofu

Mapo Tofu

Jag brukar alltid köra ingefära och vitlök till en grov pure i minimixer. Lagade tidigare en Chu-ka Mabo dofu, den Japanska varianten av Mapo tofu