Rör i ingefära, sesamfrön, tomatpure, kokosmjölk och tahini. Det blev en smarrig lövbiffswok, egentligen hade jag tänkt ha i soja, men så upptäckte jag att den var slut så då fick det bli tahini istället, passade underbart bra tillsammans med de andra smakerna i woken
Servera med gurksallad (bara hackad gurka med sesamfrön och salt) samt en tahinisås (blanda lika delar tahini och vatten med lite lime- eller citronjuice och salt)
Sedan fick de dra en halvtimme i en marinad av ett par tsk riven ingefära, några msk rapsolja, en tsk sesamolja, två msk risvinäger, en msk citronsaft, en halv hackad röd chilifrukt, salt och lite honung
Tillsätt finhackad chili, finriven färsk ingefära och smaka av med ättika. Aubergine- och tahiniröra. Gröp ur köttet, blanda med finhackad vitlök, olivolja, citronjuice, tahini och smaka av med salt och peppar
färsk ingefära, vitlök och chili. Det är lättare att få en slät dressing om tahinin är rumstempererad. 0,5 dl tahini (kan ersättas med jordnötssmör, cashewsmör eller mandelsmör). 1 tsk färsk ingefära, riven. 0,5 dl tahini (kan ersättas med jordnötssmör, cashewsmör eller mandelsmör). 1 tsk färsk ingefära, riven