Gyoza på fläskfärs med salladslök, ingefära och sesamolja (4 generösa eller 6 mindre portioner). 2 stjälkar salladslök, finhackade. 2 stjälkar salladslök, finhackade
Häll över buljongen över nudlarna och toppa med salladslöken. 1tsk ingefära, riven. 1 salladslök, strimlad. Koka upp 1dl vatten och häll i soja, ingefära, sherry och dashibuljong. 1tsk ingefära, riven. 1 salladslök, strimlad
1-2 msk riven ingefära. 2 salladslökar. 1-2 msk riven ingefära. 2 salladslökar salt. Igår blev det ett experiment som gick ut på att blanda två av mina favoriter
Lägg sedan i den hackade dillen och salladslöken och vänd runt igen någon minut. ingefära. 6-7 salladslökar, med de vita delarna finhackade och de gröna skurna i bitar om 4-5 cm
Strimla salladslöken och lägg den åt sidan. Skala ingefäran och hacka den och chilin fint. Smaka av med limesaft, toppa med salladslök och koriander och servera genast tillsammans med mer soja
600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning. 1Till servering4 port japanskt ris, kokt 2 salladslökar, tunt skivade sesamfrön, rostade (gärna svarta och vita)
Ansa och strimla salladslök och pak choi. Skala och riv ingefäran. Vispa ihop soja med chilisås och blanda ner ingefära och pressa i limesaft till en dressing
Ingredienser Sill med ingefära och chili 4 st inläggssillfiléer 5 st salladslökar 1 st shalottenlök 1 liten bit färsk ingefära 1 st mediumstark eller het chili lag 1