Lägg russin i blöt en liten stund. Toppa gröten med russin. 1 krm Ingefära Malen. 5 dl Russin. Koka upp vatten och flingor med kryddorna under omrörning
1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mango curry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull
Ett annat chutneyrecept med äpplen, mango och ingefära hittar du här. I stället för min äppelcidervinäger som är lite extra, kan du ta alldeles vanlig äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger, och har du inte gröna russin i gömmorna så går det alldeles utmärkt med vanliga
ev några russin eller kokoschips att strö över. Raw bovetegröt med kanel, ingefära och äpple. 1 krm torkad ingefära. 1 krm torkad ingefära. 1 litet äpple eller 0,5 stort ev några russin eller kokoschips att strö över
4 ca 600 g sötpotatis 1/2 purjolök 1 msk riven färsk ingefära 1 msk olja 1 tsk curry 1 tsk sambal oelek 1/2 tsk salt 1 vitlöksklyfta 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1 dl gula russin 4 port ris 1 kruka koriander 50 g mandelspån Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
½ dl russin. 1 tsk malen ingefära. Receptet gäller för 1 liter 600 g äpplen 2 gula lökar 1 dl rårörsocker ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt ½ dl russin
150 g gula russin. 2 msk färskpressad ingefärssaft (finriv färsk ingefära och krama ur saften). 150 g gula russin. 2 msk färskpressad ingefärssaft (finriv färsk ingefära och krama ur saften)
Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. I morse fyllde jag min älskade Crock-Pot med ingredienser till kvällens middag som blev Fläskkarrégryta med mandel och russin
Riv äpplet, och blanda rivet äpple med russin och hackad mörk choklad. Här ser vi en saftig kryddkaka med smak av ingefära, kanel, roiboos, mörk choklad och rivet äpple, toppad med rostad mandel