Långbabakade revben är fantastiskt gott. Här har jag valt tjocka revben, några andra köttdetaljer som lämpar sig bra att långkoka är fläskbog, lägg, karré, högrev eller varför inte oxkind
Koka under tiden ihop svartvinbärssaft, svartvinbärsgelé, ingefära, chili, vitlök och kikkomansoja till en sirapslik glaze Skär de kalla spjällen i fina bitar och stek dem gyllene
Värm gelé och honung och blanda med soja och ingefära. Skär revbenen i bitar. Pensla revbenen och tillaga i ugnen i 30 minuter. 2 kg tjocka revben. 2 msk färsk riven ingefära
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjocka revbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Riv över vitlöken och ingefäran och tillsätt soja och fond och vrid över rikligt med svartpeppar. Jag tänkte att jag skulle göra ett enkelt och gott recept på revben som är svårt att misslyckas med
Skär revbenen i bitar och servera med ris, sås och broccoli. Skär 1 kg tjocka revbenspjäll i fyra rejäla bitar. Skala och skiva 4-5 cm ingefära, gör detsamma med 2-3 vitlöksklyftor och 1/2-1 röd chili samt skär 125 g salladslök i 3-4 cm långa bitar