Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. 11-2 msk riven ingefära. 12 msk hackad persiljaSkär pumpan i bitar. 1Garnera med olivolja, paprikatärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja
Servera kikärtsbiffarna med färsk persilja och morotstzatziki. I smeten testade jag den nya koncentrerade ingefäran jag fick av Lime Pharma på Nordic Organic mässan för några veckor sedan
La kokt färskpotatis, salt, smör och persilja i aluminiumpaket och tillagade även dessa på grillen. 1 msk färsk riven ingefära½ finhackad röd chili. 1 msk färsk riven ingefära
Garnera med hackad persilja. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar. 11 bit ingefära, färsk, ca 5-7 cm. 10,5 kruka persilja. 11 st röd lök 3 st morötter 4-5 st kycklingfiléer, ca 600 g smör 5 dl vatten 2,5 dl matlagningsgrädde 2 st hönsbuljongtärningar 1 bit ingefära, färsk, ca 5-7 cm 3 tsk ketjap manis eller annan soja Salt, efter smak Peppar, efter smak. 1Till servering och garnering Jasminris eller vanligt vitt ris Eventuellt ett gott bröd 0,5 kruka persiljaFinhacka löken
Jag valde att smaksätta mina räkor med chili, vitlök och persilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
Garnera med olivolja, paprikatärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft
Blanda ner timjan, persilja och de rostade grönsakerna. blanda olivoljan med vitlöken skuren i skivor, ingefäran skalad och hackad, citronzest och saft samt salt och peppar
Ingredienser 800 g Torskrygg 2 st vitlöksklyftor 2 st schalottenlökar 2 st lime 1/2 paket Ingefära 800 ml kokosmjölk 3 dl vatten 1 paket Koriander 1 paket Persilja 1 tsk gurkmeja några droppar tabasco 1 tsk salt olivolja och smör till stekning
Exempel på välbalanserad tallrik, här med dijon och persilja med rödfärgat low carb ris. Den här har jag gjort med gurkmeja, ingefära och vitlök, en vinnande smaksättning som jag använder mig mycket av nuförtiden