När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
4 1 1/2 kg lammkött (gärna lammbringa med ben) 4 vitlöksklyftor 4 paprikor 3 citrongräs stjälkar 1 liten bit färsk ingefära (ca 5 cm för 4 port) 1/2 l vatten 2 msk konc kalvfond 1 msk farinsocker 1 tsk sambal oelek salt 2 msk hackad persilja ris eller couscous till servering Lägg till i inköpslistan
ingefära - finhackad. lammracks. Blanda alla kryddorna och marinera lammracksen, låt svalna i kylskåpet i 7-8 timmar. Värm ugnen till 225 grader, grilla sedan lammracksen i 6 till 7 minuter
900 g lammstek, benfri skuren i 2,5 cm kuber. Marinad10 cm färsk ingefära, skalad och grovhackad 7 klyftor vitlök, grovhackade 0,5 tsk salt svartpeppar
½ tsk mald ingefära. Kryddig lammgryta. Salta och peppra lammbitarna runtom. Lägg lammbitarna i såsen och fördela resten med en sked över så det kommer åt överallt
Lägg alla ingredienser för lammfyllningen i en bunke och laxfyllningen i en annan. 12 tsk riven ingefära. 1400 g lammfärs. 13 tsk ingefära, riven. 1Ångade laxdumplings400 g lax, finhackad 3 tsk pepparrot, färskriven 1 msk färsk koriander, hackad 1 äggvita 1 salladslök, hackad 2 tsk riven ingefära 1 tsk soja salt fisksås. 1Stekta lammdumplings400 g lammfärs 3 tsk ingefära, riven 1 chilipeppar, hackad 3 salladslökar, hackade 1 tsk soja 1 msk koriander, hackad jordnötsolja, till stekning. Stekt lammdumplings på medelvärme i ca 5 minuter
En lite syrlig och fantastiskt kryddig lammcurry, en smak som kanske tar lite tillvänjning, men fantastiskt med smak för den som vill prova en annorlunda curry