Har ni hört att ingefära ska lindra förkylning, åksjuka och andra besvär. Många har gett mig rådet att dricka ingefärste (helst med vitlök)eller äta mycket ingefära i olika former när jag har vart sjuk eller känt mig hängig
Friskt, gott och på något sätt stärkande. När jag var i Sverige och Danmark i julas hittade jag överallt små flaskor med en ingefärashot som gick att köpa
Lägg skivade morötter och purjolök i en kastrull, pressa i vitlöken och riv i ingefäran. Den här soppan blir alltid mångas favorit under onlineprogrammet ”21 dagar till ett friskare jag”. Receptet är hämtat ur min bok ”21 dagar till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”. 1,5 tsk färsk ingefära, riven. 1,5 tsk färsk ingefära, riven
Det har nog inte undgått någon att ingefära är nyttigt. Så tar vi med oss allt det här är det inte svårt att inse att Ingefärsshot är rena dunderkuren och håller er friska i dessa förkylningstider
Jag har nämnt några av dem förut, men de är ju två av dem också mina favoriter, ingefära och vitlök. eller 4 förrätter300 g strimlad kyckling eller skalade räkor1 l kyckling buljong, gjord på fond eller buljongtärning1 lime, pressa saften ur halva och skär resten i skivor1 röd chili, skivad (ta ur kärnorna om du vill ha mindre hetta)2-3 cm, ingefära, skalad och tunt skivad2 vitlöksklyftor, tunt skivade2 morötter, skurna i tunna stavar2 "block" med äggnudlar (brukar ligga 8 block i ett paket)2 salladslökar el. ca 10 cm purjolök, tunt strimlade2 msk japansk soya1 knippe färsk korianderKoka upp buljongen tillsammans med chili, ingefära och vitlök
Friskt och kryddigt på samma gång. Ingefära är riktigt gott att smaksätta mat med. För att skala ingefära så är det bästa sättet att använda en liten sked och "skrapa" bort skalet