Ingefära fläskkött recept

Fläskkött med honung och ingefära

Fläskkött med honung och ingefära

Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Enkel kinesisk wok med fläskkött och ingefära

Enkel kinesisk wok med fläskkött och ingefära

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 340 gram picnicbog , 1 burk 1 paket haricots verts , frusna 1 msk olja 3 dl ris , okokt 1 burk(ar) wokgrönsaker , konserverade Woksås 1 tsk lökpulver 1 tsk vitlökspulver 1 tsk mald ingefära 1 tsk socker 1 tsk vinäger , eller pressad citron 2 msk soya Köp receptet
Fläskkött med koreanska smaker

Fläskkött med koreanska smaker

För länge sedan lade jag ut ett recept på marinerat fläskkött som jag återvänder till idag. Strimla fläskköttet och vispa samman marinaden
Fläskkött med koreansk inspiration

Fläskkött med koreansk inspiration

1 msk riven ingefära. 1 msk riven ingefära. 2 portioner. 300 g fläskschnitzel. 1 msk olja med neutral smak. 1 tunnskivad röd paprika
Wokat fläskkött

Wokat fläskkött

torkad ingefära. Strimla skinkstek. Skiva champinjoner och purjolök. Stek eller woka var för sig. Blanda ihop och smaksätt med kryddorna
Fläskkött med koreansk inspiration

Fläskkött med koreansk inspiration

1 msk riven ingefära. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet skuret i strimlor. Täck med plastfolie och låt köttet marinera i kylen ett par timmar eller över natten om du har tid
Wokat fläskkött med nötter

Wokat fläskkött med nötter

Hetta upp oljan i pannan, rör fort ner ingefäran och lägg i köttstrimlorna. 1 msk färskriven ingefära. Rosta nötterna i torr wokpanna eller stekpanna med hög kant tills de fått färg på ytan
God gryta på fläskkött

God gryta på fläskkött

Rör till sist ner ingefära och låt allt småkoka ihop några min. Fläskköttgryta med grönsaker 4 port. 1 bit skinkstek eller annat fläskkött ca 500 g. ca 1 msk finriven färsk ingefära. 1 bit skinkstek eller annat fläskkött. ca 1 msk finriven färsk ingefära
Susannes mustiga höstgryta med fläskkött

Susannes mustiga höstgryta med fläskkött

Häll i soja, vinäger, ingefära och vitpeppar. Ofta gör man en köttgryta på nötkött, men det går även alldeles utmärkt att använda fläskkött
Rotsaker och fläskkött i lergryta

Rotsaker och fläskkött i lergryta

Krossa vitlöken och riv ingefäran och strö ovanpå. 1 kg fläskkött. 1 bit ingefära. Lägg lergrytan i blöt ca 15 minuter innan användandet
Marinad till fläskkött

Marinad till fläskkött

Tillsätt fläskköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om. 1 tsk torkad ingefära eller 1 msk hackad färsk ingefära
Glaze till fläskkött

Glaze till fläskkött

Denna glaze passar bra till fläskkött. 1 tsk ingefära. 1 tsk ingefära. Ingredienser. 3 msk tomatpuré. 4 msk honung
Solgryta på fläskkött med ananas

Solgryta på fläskkött med ananas

Skär fläskköttet i ganska breda strimlor och ta samtidigt bort allt synligt fett. 1 tsk färsk fint hackad ingefära. 400 g benfri bog, skinka eller grytbitar av griskött 2 gula lökar 0,5 liten squash 1 röd paprika 1 grön paprika 1 förp ca 200 g, ananas i egen juice 2 dl buljong 2 msk soja 1 vitlöksklyfta 3 msk vinäger 1 msk tomatpuré 1 tsk färsk fint hackad ingefära 1 tsk salt svartpeppar 1 msk potatismjöl
Wok med fläskkött

Wok med fläskkött

Strimla fläskköttet och blanda i skålen med hälften av vitlök, chili, ingefära. Skala och hacka ingefära fint
Kotlett med äpple, ingefära och mathavre

Kotlett med äpple, ingefära och mathavre

Fläskkött, äpple och ingefära är himla gott ihop, tycker jag. Här fick några fläskkotletter, en öppnad påse haricot verts och lite mathavre gå sitt öde till mötes i den här – ja, låt oss kalla den för en wok, det blir lättast så – woken som jag smaksatte med massor, massor, massor av ingefära