Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
1 msk riven ingefära. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet skuret i strimlor. Täck med plastfolie och låt köttet marinera i kylen ett par timmar eller över natten om du har tid
Hetta upp oljan i pannan, rör fort ner ingefäran och lägg i köttstrimlorna. 1 msk färskriven ingefära. Rosta nötterna i torr wokpanna eller stekpanna med hög kant tills de fått färg på ytan
Rör till sist ner ingefära och låt allt småkoka ihop några min. Fläskköttgryta med grönsaker 4 port. 1 bit skinkstek eller annat fläskkött ca 500 g. ca 1 msk finriven färsk ingefära. 1 bit skinkstek eller annat fläskkött. ca 1 msk finriven färsk ingefära
Tillsätt fläskköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om. 1 tsk torkad ingefära eller 1 msk hackad färsk ingefära
Skär fläskköttet i ganska breda strimlor och ta samtidigt bort allt synligt fett. 1 tsk färsk fint hackad ingefära. 400 g benfri bog, skinka eller grytbitar av griskött 2 gula lökar 0,5 liten squash 1 röd paprika 1 grön paprika 1 förp ca 200 g, ananas i egen juice 2 dl buljong 2 msk soja 1 vitlöksklyfta 3 msk vinäger 1 msk tomatpuré 1 tsk färsk fint hackad ingefära 1 tsk salt svartpeppar 1 msk potatismjöl
Fläskkött, äpple och ingefära är himla gott ihop, tycker jag. Här fick några fläskkotletter, en öppnad påse haricot verts och lite mathavre gå sitt öde till mötes i den här – ja, låt oss kalla den för en wok, det blir lättast så – woken som jag smaksatte med massor, massor, massor av ingefära