Blanda ihop soja, ingefära, sesamfrön och vitlöksklyftor i en skål. Lägg fiskfiléerna i en ugnform. Vit fisk med riven squash, soja, ingefära och sesamfrön (4 personer). Valfri vit fisk ca 520 g skuret i 4 filéer (vi hade 4 torskfiléer som man kan köpa fryst i portionsbitar). 3-5 krm torkad ingefära. Sätt in i ugnen på 175 grader tills fisken är genomgjord (våra var halvtinade och var inne dryga 15 min, men om den är färsk ca 8-10 min, men skär igenom och kolla). Valfri vit fisk ca 520 g skuret i 4 filéer (vi hade 4 torskfiléer som man kan köpa fryst i portionsbitar). 3-5 krm torkad ingefära
Fräs lök, paprika, chili, vitlök, citronskal och ingefära i en stor kastrull i smöret. Jag lagade en fisk och skaldjurssoppa med torsk, pilgrimsmusslor, grönmusslor och färska räkor
Valfri mängd fisk. Blanda ihop marinaden och snitta fisken så att marinaden tränger in och låt ligga i en plastpåse i minst 30 minuter gärna längre. Lägg i fisken och lägg på locket och ångkoka i ca 15 minuter eller tills fisken fortfarande är fast och saftig. 1 msk finstrimlad ingefära. 1 msk nampla (fisksås)
Blanda fisken med oljan, riven ingefära, finhackad chili och vitlök. Den hör rätten hittade jag i Hugh Fearnley-Whittingstalls Three little things och hittade upp den lite genom att addera chili samt förmarinera fisken i lime