På dagens middags meny kommer det inte finnas med Chutney, tror inte det passar till stekt torsk med nypotatis men, efter en grillhelg är jag /vi, familj som gäster helt besatta
Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. 2 msk hackad färsk ingefära. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Lägg i svamp, den hackade löken, den skivade ingefäran och de delade katrinplommonen. Låt koka utan lock i ca 1 timme eller till chutneyn blivit simmig. 2 msk färsk ingefära
Ett annat chutneyrecept med äpplen, mango och ingefära hittar du här. För några veckor sedan gjorde jag en rolig chutney, som nu stått och mognat i kylen och är redo för att användas
Tillsätt kryddor, ingefära och vitlök. 11,5 tsk ingefära, riven. 11 dl rödvinsvinäger 2 dl strösocker 1,5 tsk garam masala 1 krm chiliflakes 1 svartpeppar, gnutta 1,5 tsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, rivna 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)Blanda vinäger och strösocker i en kastrull. Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney
½ tsk mald ingefära. Jag fick en burk chutney i present som innehöll jordärtskocka. Blanda sedan i sockret, curryn, ingefäran, saltet, chilipepparn och aprikoserna
Riv i ingefära, riv i limeskal (det gröna yttersta, zest kallas det på hipsterspråk). MED DET SAGT, så tänkte jag dela vidare ett recept på chutney av gröna tomater som jag hittade på en sajt som, och jag är jävligt ledsen för det här alltså men det var det recept som passade min råvarubank och min smak bäst, tillhör en vit manlig webbutvecklare
Skumma och häll sedan i resten av ingredienserna, låt småkoka utan lock i 25–30 minuter tills frukterna är mjuka och chutneyn tjocknat lite. 2 tsk ingefära