Häll vattnet i en ganska stor kastrull, tillsätt vitlök, schalottenlök, currypaste, fisksås, limeblad, citrongräs, ingefära och buljong och låt koka upp och sedan sjuda ett tag så smakerna blandas och dras ur
Slå på vattnet, hälften av kokosmjölken och tillsätt buljongen. På plussidan står en rejäl dos av den nyttiga kokosoljan, immunförsvarshöjande ingefära, chili och vitlök och att den är både gluten- och mejerifri
salt, tänk på att buljongen är salt. Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Skala och hacka vitlök, lök och ingefära. Tillsätt vatten och buljong och låt koka på medelvärme i cirka 15 minuter. 2 msk färsk strimlad ingefära. 2 grönsaksbuljongtärningar
Häll på grönsaksbuljong (jag tar vatten plus två tärningar buljong) och kokosmjölk. En slät morotssoppa med asiatisk smaksättning i form av kokosmjölk, ingefära, lime och ett uns hetta från sambal oelek
I med vatten, kokosmjölk och buljong. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Låt fräsa några minuter till och slå sedan på vinet och vattnet och lägg i buljongtärningen. Finhacka vitlök och ingefära och tillsätt dessa när schalottenlöken är blank
Servera med ris och glöm inte att ta mycket buljong i tallriken, det är där alla smakerna sitter. Fräs sedan purjolök, vitlök, chili, citrongräs och ingefära hastigt i den heta oljan
Det finns nog ingenting som smakar så magiskt som när man gör en soppa från grunden med egenkokt buljong, enkelt är det också, kolla in receptet så förstår ni