Ingefära buljong recept

Asiatisk buljong med lax, spenat & broccoli

Asiatisk buljong med lax, spenat & broccoli

Häll vattnet i en ganska stor kastrull, tillsätt vitlök, schalottenlök, currypaste, fisksås, limeblad, citrongräs, ingefära och buljong och låt koka upp och sedan sjuda ett tag så smakerna blandas och dras ur
Morotssoppa med chili och ingefära

Morotssoppa med chili och ingefära

Slå på vattnet, hälften av kokosmjölken och tillsätt buljongen. På plussidan står en rejäl dos av den nyttiga kokosoljan, immunförsvarshöjande ingefära, chili och vitlök och att den är både gluten- och mejerifri
Kyckling med chili och ingefära!

Kyckling med chili och ingefära!

Lös upp buljongen i vatten. Tillsätt hackad ingefära, vitlök och chili. 6 kycklingfiléer (ca 800 gram), 1 msk smör, 1 msk olja, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar, 250 g schalottenlök, 2 ½ msk finhackad färsk ingefära, 2 skalade vitlöksklyftor, 1-2 urkärnad röd chili, Bladspenat (går bra med fryst). 1 hönsbuljongtärning, ½ dl vatten, 3 dl grädde, 1 dl sweetchilisås, ½ dl chilisås av ketchuptyp (gärna hot). 2 ½ msk finhackad färsk ingefära. 1 hönsbuljongtärning,
Fläskkött med honung och ingefära

Fläskkött med honung och ingefära

salt, tänk på att buljongen är salt. Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Morotssoppa 
med ­ingefära

Morotssoppa 
med ­ingefära

Skala och hacka vitlök, lök och ­ingefära. 
Tillsätt vatten och buljong och låt koka på medelvärme i cirka 15 minuter. 2 msk färsk strimlad ingefära. 2 grönsaksbuljongtärningar
Kycklingsoppa med ingefära och kokosmjölk

Kycklingsoppa med ingefära och kokosmjölk

Tillsätt buljong, kokosmjölk och låt puttra samman ca 10 minuter. 2 tsk Kockens ingefära malen. 6 dl grönsaksbuljong (av fond eller tärning). 400 g kycklingfilé smör eller olja, till stekning salt Kockens svartpeppar grovmalen 2 tsk Kockens ingefära malen 2 tsk Kockens vitlökspeppar 2-3 nypor Kockens chili flakes 0,5 purjolök, skivad 1 röd paprika, tärnad 6 dl grönsaksbuljong (av fond eller tärning) 400 g kokosmjölk (1 burk) 65 g babyspenat 1 lime, saften
Morotssoppa med ingefära och lime

Morotssoppa med ingefära och lime

Häll på grönsaksbuljong (jag tar vatten plus två tärningar buljong) och kokosmjölk. En slät morotssoppa med asiatisk smaksättning i form av kokosmjölk, ingefära, lime och ett uns hetta från sambal oelek
Sötpotatissoppa med ingefära

Sötpotatissoppa med ingefära

Grönsaksbuljong. I med tärnade grönsaker, riven ingefära och hackad chili. I med buljongen, vatten och kokosmjölk
Morotssoppa med ingefära

Morotssoppa med ingefära

Koka upp buljongen i en gryta. blanda olivoljan med vitlöken skuren i skivor, ingefäran skalad och hackad, citronzest och saft samt salt och peppar
Morotssoppa med ingefära, vitlök och grädde

Morotssoppa med ingefära, vitlök och grädde

Låt fräsa några minuter till och slå sedan på vinet och vattnet och lägg i buljongtärningen. Finhacka vitlök och ingefära och tillsätt dessa när schalottenlöken är blank
Scampi i kokosmjölk med citrongräs och ingefära

Scampi i kokosmjölk med citrongräs och ingefära

Servera med ris och glöm inte att ta mycket buljong i tallriken, det är där alla smakerna sitter. Fräs sedan purjolök, vitlök, chili, citrongräs och ingefära hastigt i den heta oljan