Ingefära blast recept

Vegetariska blomkålsbollar

Vegetariska blomkålsbollar

Ta bort blast och stock ifrån blomkålen, och kör den smulig i en matberedare. 1 tsk ingefära ( eller färsk om du har det). 1 tsk ingefära ( eller färsk om du har det)
Wokad fläskfilé med nudlar

Wokad fläskfilé med nudlar

Skala och finhacka ingefära. Lägg de grövre nedre delen för sig och blasten för sig. Tillsätt oljan, vitlöken, chilin och ingefäran och fräs någon minut under omrörning
Indisk kyckling curry med gurkraita

Indisk kyckling curry med gurkraita

Tillsätt sedan, vitlöken, ingefära, curry, paprika och gurkmeja och låt detta fräsa med tillsammans med löken en liten stund
Grön smoothie

Grön smoothie

I förkylningstider spetsas den med ingefära, men det brukar inte gå hem riktigt hos våra kids. Grönkålen kan bytas mot annat grönt som till exempel spenat, olika typer av sallad eller blast
Juice and smoothie recipes 4

Juice and smoothie recipes 4

2 cm ingefära. 1 dl rödbetsblast. 1/4 cup of beetroot blast. 2 cm ingefära. 2 cm ingefära. Mango & Jordgubbskick
Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Koka upp vinäger, vatten, sirap, peppar, nejlikor och ingefära. Skär bort blasten men skada inte fästet och skär eventuellt bort det yttersta av roten
Kycklingwok med grönsaker

Kycklingwok med grönsaker

Skala och pressa vitlök samt skölj och finhacka chilifrukt samt ingefära. Blanda finhackad chili, vitlök, ingefära med sesamolja, ljus soja, ostronsås samt salt i en skål
Indiska blomkålsbollar

Indiska blomkålsbollar

Tillsätt blomkålsriv, ingefära och ägg. Skär bort blasten från blomkålen. 2 tsk finriven färsk ingefära. Riv resten grovt på ett rivjärn
Indisk grönsaksgryta LCHF/Paleo

Indisk grönsaksgryta LCHF/Paleo

Jag ber alltid att blasten ska få sitta kvar när jag köper rödbetor hos någon lokal odlare. 6 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat. 1 krm malen ingefära. 6 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Skala ingefära, vitlök eller pepparrot om du vill ha det i. 11 tsk hel vitpepparSkär av blast (låt rotfästet vara kvar) och skölj betorna
Mallung – grönt från Sri Lanka

Mallung – grönt från Sri Lanka

Du kan variera smaksättningen med rostad spiskummin, lök, vitlök eller lite färsk ingefära. Här hemma kan du gratis plocka kirskål, späda maskrosblad eller använda blast av rädisa, rödbeta eller kålrabbi (råvaror man oftast slänger utan att ta tillvara)

Fläsk på ben.

Snabb massage med lite allt möjligt från msg-hyllan i kylen, plus lite ingefära, limeskal soya osv. Blasten skalade jag bort bladen på och behöll själva stocken
Grytbakad blomkål med spicy bulgur

Grytbakad blomkål med spicy bulgur

Skala och finriv vitlöken och ingefäran. Ansa blomkålen, skär bort blast och rotstocken. Tillsätt det hackade från blomkålen, vitlök,ingefära, spiskummin, gurkmeja och ras el hanout