Ta bort blast och stock ifrån blomkålen, och kör den smulig i en matberedare. 1 tsk ingefära ( eller färsk om du har det). 1 tsk ingefära ( eller färsk om du har det)
Skala och finhacka ingefära. Lägg de grövre nedre delen för sig och blasten för sig. Tillsätt oljan, vitlöken, chilin och ingefäran och fräs någon minut under omrörning
I förkylningstider spetsas den med ingefära, men det brukar inte gå hem riktigt hos våra kids. Grönkålen kan bytas mot annat grönt som till exempel spenat, olika typer av sallad eller blast
Skala och pressa vitlök samt skölj och finhacka chilifrukt samt ingefära. Blanda finhackad chili, vitlök, ingefära med sesamolja, ljus soja, ostronsås samt salt i en skål
Jag ber alltid att blasten ska få sitta kvar när jag köper rödbetor hos någon lokal odlare. 6 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat. 1 krm malen ingefära. 6 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat
Du kan variera smaksättningen med rostad spiskummin, lök, vitlök eller lite färsk ingefära. Här hemma kan du gratis plocka kirskål, späda maskrosblad eller använda blast av rädisa, rödbeta eller kålrabbi (råvaror man oftast slänger utan att ta tillvara)
Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg i potatis, vitlök, ingefära. 2 knipplökar, även blasten. 1 bit ingefära, stor som en tumme. 1 bit ingefära, stor som en tumme
Snabb massage med lite allt möjligt från msg-hyllan i kylen, plus lite ingefära, limeskal soya osv. Blasten skalade jag bort bladen på och behöll själva stocken
Skala och finriv vitlöken och ingefäran. Ansa blomkålen, skär bort blast och rotstocken. Tillsätt det hackade från blomkålen, vitlök,ingefära, spiskummin, gurkmeja och ras el hanout