• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokar rabarbersylt eller rabarbermarmelad. Mycket av blåbären fryste jag in till kommande blåbärspajer och smoothies=) Jag kokade också blåbärssylt med kanel i
Jag blev supersugen på att ha någon form av blåbärssylt så medan pannkakorna tinade gjorde jag lite en raw chiasylt / chiamarmelad kryddad med ingefära
Då blev det lite experimenterande i köket och resultatet blev underbara glutenfria och veganska bananbrödsmuffins med blåbär och valnötter som jag åt med en massa jordnötssmör och min hemmagjorda blåbärssylt med ingefära (klicka för att komma till receptet)
Har ofta i någon smak som kanel eller ingefära och några droppar citron för syra. blåbärssylten är godast i filmjölk, på chiapudding, gröt och fruktsallad
Sedan fick blåbärssylten samsas i ett dessertglas med lager av både turkisk yoghurt och vaniljgrädde som slutligen toppades med rostade hasselnötter och mandlar med höftade mängder
Under tiden rör du ner i resterande smet kanel, ingefära och nejlikor. Den lilla kakan garnerar du med grädde och hallon eller varför inte vaniljkräm och blåbärssylt