Indiskt recept

38 Spara
Indisk gryta

Indisk gryta

Skär köttet i tärningar. Häll Milda i en kall stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
204 Spara
Indisk kyckling

Indisk kyckling

I receptet på påsen står det att det är 2-3 portioner och att man ska ha 2 dl creme fraiche och 1 dl vatten men vi brukar dryga ut det med mer kyckling och lite mer creme fraiche och då räcker det lagom till två vuxna och två barn
38 Spara
Indisk gryta

Indisk gryta

Skär köttet i tärningar. Häll Milda i en kall stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
11 Spara
Indiskt lamm

Indiskt lamm

1 kg benfritt lammkött. Putsa och skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken
4 Spara
Indisk Lax

Indisk Lax

Laxen. Ett mycket gott och annorlunda recept på lax som smakar otroligt gott och fräscht4 PortIngredienser. 1 Gurka½ Salladshuvud eller vitkålshuvud4 Dl matlagnings yoghurtSaften från en lime eller citronSalt och peppar efter smak4 Portionsbitar lax4 Tsk tandoorikryddaGurkyoghurten. Lägg laxen i en ugnsform och strö över 1 tsk tandoorikrydda över varje laxbit, krydda med lite salt och peppar. Sätt sedan in i ugnen ca 15 minuter eller tills laxen är klar
3 Spara
Indisk böngryta

Indisk böngryta

Jag tycker sällan man lyckas få till de där riktiga indiska smakerna när man lagar mat själv. Indisk böngryta 3-4 portioner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 paprika 1/2 zucchini (ca 200g) en skvätt olivolja 1 msk stark curry 500 g krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning blandade bönor (ca 380g) 3 msk grönsaksfond 1 tsk strösocker 1 msk rödvinsvinäger eller pressad citronjuice salt matyoghurt och bröd till servering 1
12 Spara
Boti Kabab (indisk marinad)

Boti Kabab (indisk marinad)

Lägg i köttet och blanda med händerna så att marinaden kommer åt överallt. 3) Jag marinerade 1 kg kycklingfilé i en Instant Marinater (under tryck) och när jag skulle röra om efter ett par timmar var redan all marinad uppsugen av kycklingen
12 Spara
Paneer - indisk ost

Paneer - indisk ost

Paneer är en indisk ost som går att steka. Jag använder paneer i några av mina tolkningar av olika indiska rätter och som tillbehör till en afrikansk rätt som jag kallar falsk sötpotatis i kokosmjölk
0 Spara
Sojafärsröra med smakrik indisk kryddblandning

Sojafärsröra med smakrik indisk kryddblandning

Det bjuds alltså en riktigt god sojafärsröra med rotfrukter och indisk kryddning. 100 g ekologisk sojafärs + vatten + 2 msk buljongpulver200 g morötter150 g palsternacka3 stora vitlöksklyftor1 liten mild röd chilifrukt1 msk glutenfri soja2 - 3 msk indisk kryddblandning - kan bytas mot Garam Masala + lite gula russinsalt från kvarn2 - 3 dl vattenrapsolja till stekningfärsk bladpersiljaKoka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, tillsätt buljongpulver, och koka sojafärsen livligt i 3 minuter. Tillsätt 2 deciliter av vattnet, soja och kryddblandning och låt småputtra under lock ungefär en kvart
4 Spara
Indiska Bönor i Pitabröd

Indiska Bönor i Pitabröd

Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
3 Spara
Bombay biff med raita

Bombay biff med raita

Blanda alla ingredienser till raitan och ställ kallt. Skär köttet i strimlor. Skala och skiva vitlöken. Rosta senapsfrön och spiskummin i en torr, het stekpanna
13 Spara
Indiska köttbullar

Indiska köttbullar

Blanda ihop alla ingridienser till köttbullarna och forma till stora köttbullar. börja med att röra ut mjölet och kryddorna i grädden och häll därefter på tomaterna, koka upp och lägg i köttbullarna och låt koka i några minuter
15 Spara
Västindisk gryta

Västindisk gryta

Detta är en härligt smakrik, lagom kryddig och mycket god gryta. Det här receptet bygger, till största delen, på ett recept jag hittade hos moma´s kitchen (en matblogg med massor med spännande recept från b
Sökförslag och sidor