Indiskt kryddris recept

Indiskt kryddris

Indiskt kryddris

1 gul lök, hackad. 2 msk finhackad ingefära. 1 finhackad röd chili

Indiskt kryddris

4-6 portioner 35 minuter. Det är kul att skrämma upp riset lite. Indiska kryddor gör det både snyggare och godare
Kryddris med raita

Kryddris med raita

Börja med raitan. Rör samman yoghurten med riven gurka, salt, chilipeppar, spiskummin och hackad mynta
Smaksatt ris på indiskt vis

Smaksatt ris på indiskt vis

Kryddris. Kokosris. Koka riset i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Rosta kokosen tillsammans med kardemumma i en torr stekpanna tills kokosen är gyllene
Kryddigt kokosris med kikärtsbiffar

Kryddigt kokosris med kikärtsbiffar

Kryddris med kokosmjölk. Servera t ex med kryddriset ovan. (4 port) Det här receptet är min egen variant av ett recept på indisktkryddris som jag hittade i tidningen Mer Smak
Tikka Masala - indisk gryta med kryddris

Tikka Masala - indisk gryta med kryddris

Kryddris. 1. Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja
Kryddris med raita

Kryddris med raita

Börja med raitan. Rör samman yoghurten med riven gurka, salt, chilipeppar, spiskummin och hackad mynta
Korianderfyllda kycklingklubbor

Korianderfyllda kycklingklubbor

Servera gärna till indisktkryddris och guacamole. Antal. 6 personerTemperatur. 200-225 °CTid i ugn. 50-60 minAntal kycklingklubbor
Guacamole

Guacamole

Passar utmärkt till indisktkryddris serverad med kycklingklubbor i ugn. Antal personer. 6-8Ingredienser

Indisk kyckling och kryddris.

Kryddris. Kryddris. Skär filéerna i stora bitar. Blanda garam masala, ingefära, 1/3 av nötterna, limesaften och matlagningsyoghurten

Indiskt kryddris

Bryn löken lätt i fettet. Tillsätt riset och kryddorna och bryn på svag. värme tills det blir gyllenbrunt

Kryddris med raita

1.  Börja med raitan. Rör samman yoghurten med riven gurka, salt, chilipeppar, spiskummin och hackad mynta

Smaksatt ris på indiskt vis

 Kryddris. 1.  Kokosris. Koka riset i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Rosta kokosen tillsammans med kardemumma i en torr stekpanna tills kokosen är gyllene