Här kommer Anettes recept på naanbröden hon bjöd på till den indiska middagen. Naanbröd1 pkt torrjäst eller ett paket vanlig jäst, 50 gram3 dl vatten, fingervarmt8 dl vetemjöl1 tsk salt2 msk olja2 tsk honung eller socker1 äggAtt garnera det nybakta naanbrödet med
Indiskanaanbröd är däremot en storfavorit, dessutom är de lätta att göra själv. Det indiska köket är långt ifrån min hemmaplan, och jag tror att det är gurkmeja som jag har speciellt svårt för
Jo, jag har läst det förrut, dvs att man inte ska skriva naanbröd eftersom det då blir typ brödbröd, men jag gör det ändå så folk begriper vad jag menar
Pilaffris färgat av gurkmeja och stekt med smakrika kryddor, vanligt ris, vitlöksdoftande naanbröd och så klart en frisk och syrlig raita är tillbehör som vi alltid beställer
Är du sugen på att baka eget naanbröd så kan vi verkligen varmt rekommendera det, tar en stund men det blir riktigt gott och funkar jättebra att frysa och ha på lager
Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Jag brukar servera naanbröd till indiska grytor och liknande rätter. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Om man liksom Najni inte diggar kolhydrater och gluten kan man laga förträffligt goda glutenfria naanbröd och äta som tillbehör, för den rätta indiska känslan