Indisk tomatchutney recept

Indisk middag

Indisk middag

1 msk malen koriander½ msk garam masala1 tsk chilipulver1 msk tomatketchup1-2 msk tomatpuré1 ½-2 dl koksmjölk1 msk riven ingefära1 vitlöksklyfta, pressad/riven1 schalottenlök, finhackad 1 msk rostad lök (den färdiga på burk)300-400 g indisk paneer, tofu eller halloumi200 g kokta gröna bönor/haricots vertsBlanda koriander, garam masala chilipulver, tomatketchup och tomatpuré med kokosmjölken. Lök- och tomatchutney, 4 pers
Färsk tomatchutney

Färsk tomatchutney

På sommaren blir jag sugen på kryddstarka men lätta smaker – som den här enkla indiska chutneyn av färska tomater
Tomatchutney

Tomatchutney

Till ostbrickan, till indisk mat, till köttbullar och mos istället för lingon. Kryddningen påminner om ananaschutneyn, men chilin är bytt mot kardemumma och tomatchutneyn innehåller mer socker och har en skarpare syra från vinägern, vilket ger en mer intensiv smak
Bloggkärlek i Småland

Bloggkärlek i Småland

Hon lagar indiskt, vegetariskt och är en hejare på raw food och andra nyttiga saker. Lök- och tomatchutney
Grön tomatchutney

Grön tomatchutney

Servera chutney´n till det du brukar ha chutney till, som smaksättning i grytor eller tillbehör till Indisk mat
Tomatchutney

Tomatchutney

Den här goda tomatchutneyn är av indisk prägel och bär smak av spiskummin, koriander, chili och lime
Indiska dofter i bistron

Indiska dofter i bistron

Jag hittade receptet på pulled pork med tandoorismak hos Pernilla och bestämde med en gång att nästa gång vi åt pulled pork skulle det bli med indisk touch

Indisk tomatchutney

Dela tomaterna och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg

Indisk tomatchutney.

Ett läckert tillbehör som passar till kyckling, halloumi och fisk. Går snabbt att tillaga. ca 5 dl 500 g tomater, gröp ur kärnhuset och hacka i mindre bitar 1 finhackad gul lök 3 finhackade vitlöksklyftor 1 msk riven färsk ingefära 2 finhackade röda

Indiska pannkakor med tomatchutney

Indiska pannkakor, typ tusen stycken (minst). Sedan serverar vi en fräsch tomatchutney till det. Har du kvar lite aloo gobi eller något annat gött (kan tänka mig att det passar lika bra med thailändsk mat) så har du en fantastisk indisk crêpe att sätta tänderna i