Matar (eller mattar) betyder ärtor och paneer är helt enkelt namnet på en indiskfärskost, en ost som vi aldrig själva lyckats hitta i butik men som går alldeles utmärkt att byta ut mot halloumiost
Paneer är en indiskost som går att steka. Jag använder paneer i några av mina tolkningar av olika indiska rätter och som tillbehör till en afrikansk rätt som jag kallar falsk sötpotatis i kokosmjölk
smält smör med riven vitlök och riven smakrik ost. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Lägg osten i plastpåse i kylen så den får vila och bli kall, någon timme minst. Se "Fyra marinader för Paneer" hur man mkt enkelt sätter piff på osten om man inte skall ha den i någon rätt direkt
Indisk mat är verkligen min absoluta favoritutländska mat. Jag måste ta reda på om det finns någon indisk restaurang här i Västerås för att äta mat som är lagad av en riktig indier (förhoppningsvis är det ju en sån som har den indiska restaurangen) slår det mesta
Ingela 138 kalorier utan tillbehör 332 kcal Med baguette ost och smör 4 port 2 dl gula linser 1 tsk gurkmeja 1 tsk röd chilipeppar 1 tsk spiskummin 2 krm kardemumma 1 1/2 tsk salt 12-14 dl vatten 2 tärningar hönsbuljong 3-4 vitlöksklyftor ev tärnad morot om man vill Tillbehör. En god fullkornsbaguette (10 cm) med 1 skiva ost (17%) och 1 tsk smör rekomenderas (gärna nygräddad) Gör så här. 1 skiva ost
Bred på kormasåsen och strö på resten av toppingingredienserna (avsluta med den rivna osten). Kormasås ger rätten Indisk karaktär och tillsammans med grillad kyckling blir det en riktig fullträff
Lägg bananskivorna och tomaterna ovanpå och strö över riven ost. Ikväll blev det indiskt tema igen på middagsmaten, en kycklingpizza med tortillabröd som botten, smart och snabbt
Egentligen hade jag tänkt göra typ tacos med tortillabröd och kyckling och grönsaker i en krämig sås kryddad med ovanstående krydda, men när jag väl skulle börja laga maten var jag så sjukt jättesugen på smält ost och då passade det ju mycket bättre att använda tortillabrödet som pizzabotten och göra en pizza istället
Efter att ha ätit ost,ost och ost samt en massa salami, pasta, förbaskat fina efterrätter och ett gäng mackor med kokt komage (jo det är sant och det är så jäkla gott
Jag har inte lagt ut något recept sedan förra sommaren trots att jag kom hem från Boston i maj. Nedan följer ett recept på en otroligt god indisk curry/vegansk flygande Jacob som är väldigt fyllig i smak
Servera med smulad feta ost, kanske lite koriander eller persilja. Jag bor i Aspudden och brukar gnälla över att det inte finns några bra livs med asiatisk eller indiska livsmedel i närheten