Tisdag Indisk cashewkorma, rostad blomkål och morotssallad. Mat till ett helt kompani. Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag
Posts related to Kokosris med lök och stekta russin - Ris kokat i kokosmjölk Morotssallad som i Gujarat - Gajar ka saladIndiskt ris med frukt och mandel - Kashmiri pulaoBiryani - Indiskt ris med saffran och CashewnötterPaneer korma - Indisk ost i enkel kormasås med kardemumma, russin och cashewnötterDela
Skala morötterna och riv dem grovt eller strimla dem i julienne med en mandolin eller matberedare. Hetta upp senapsfrö, kalonji, ingefära och olja i en tjockbottnad teflonpanna på medelvärme
Denna rätt är hämtat ur min julklappsbok Indian cooking av Madhur Jaffrey. Det var extra kul att receptet härstammar från Gujarat-delstaten i nordvästra Indien
Servera till basmatiris och Indiskmorotssallad med mynta. Fräs den hackade löken i matoljan. Tillsätt kycklingbitarna, krossade tomaterna, creme fraichen och hönsbuljongen
Den spännande & nyttiga grönsaken okra i indisk curry. Resten av de flerfärgade morötterna blev en härlig morotssallad smaksatt med citron, olivolja och basilika som serverades till ugnsstekt lax med wasabi- och sesamkrydda med resten av klyftpotatisen