En värmande linsgryta med indiska smaker. Jag har länge velat visa er en god linsgryta. Jag toppade min med naturell tjock yoghurt samt hackade rostade salta mandlar
Servera indisklinsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt
Servera med valfria tillbehör, vi har gärna papadums, lime och yoghurt till. Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiskalinsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
Tillsätt oljan och yoghurt. INDISKLINSGRYTA ( 6 pers). 1 dl naturell yoghurt. 1 dl naturell yoghurt. En vegetarisk gryta passar bra så här i början på påskveckan
Jag gillar verkligen indisk mat, och har lagat det några gånger. Servera gärna grytan med ris, matlagningsyoghurt och något mjukt tunnbröd (exempel nanbröd eller stekta tortillabröd)
Linsgryta med röda linser och kokosmjölk - Indisk dhal. Om du är intresserad av ett mer typiskt indiskt recept på kadala pachakaya kootu curry så titta här
Till varmrätt åt vi en krämig, lättlagad, nyttig och väldigt god daal, dvs en indisklinsgryta. En indisk stämning infann sig redan vid förrätten som var krispiga pappadums som vi doppade i chutney
Idag blir det en indisklinsgryta med naanbröd, ris, myntayoghurt och äpplechutney. Vispa upp ägget och blanda med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och ½ dl av mjölken
Förra veckan var jag hemma hos en kompis på middag och hon bjöd på Daal, en krämig indisklinsgryta gjord på röda linser kokade med kokosmjölk, ingefära, garam masala och massa annat smarrigt