Indisk linsgryta yoghurt recept

Dhal, indisk linsgryta

Dhal, indisk linsgryta

Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen). En indisklinsgryta får det bli
Dhal indisk linsgryta

Dhal indisk linsgryta

Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. i veckan testade jag att laga Dhal, en indisklinsgryta. Jag älskar indisk mat
Daal, indisk linsgryta nu i höstskrud

Daal, indisk linsgryta nu i höstskrud

Servera med valfria tillbehör, vi har gärna papadums, lime och yoghurt till. Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiskalinsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
Indisk dahl i Crock Pot

Indisk dahl i Crock Pot

Dahl är en vegetarisk indisklinsgryta. Linsgrytan innehåller massor av spännande kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel
Vegetarisk tisdag: Smörig linsgryta

Vegetarisk tisdag: Smörig linsgryta

Jag gillar verkligen indisk mat, och har lagat det några gånger. Servera gärna grytan med ris, matlagningsyoghurt och något mjukt tunnbröd (exempel nanbröd eller stekta tortillabröd)
Krämig daal

Krämig daal

Till varmrätt åt vi en krämig, lättlagad, nyttig och väldigt god daal, dvs en indisklinsgryta. En indisk stämning infann sig redan vid förrätten som var krispiga pappadums som vi doppade i chutney
Dhal och naanbröd

Dhal och naanbröd

Idag blir det en indisklinsgryta med naanbröd, ris, myntayoghurt och äpplechutney. Vispa upp ägget och blanda med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och ½ dl av mjölken
Daal

Daal

Förra veckan var jag hemma hos en kompis på middag och hon bjöd på Daal, en krämig indisklinsgryta gjord på röda linser kokade med kokosmjölk, ingefära, garam masala och massa annat smarrigt