En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisklinsgryta som alltid blir fantastiskt god. – om du vill, en påse bladspenat och massor med färsk koriander till servering
chili con carne, boeuf bourguignon, coq au vin, indisklinsgryta, thaigrytor osv är i regel enkel mat att tillreda och väldigt god att värma upp dagen efter tillredning
Denna linsgryta kan gärna serveras med tillbehör som ris eller liknande. 1 burk kokosmjölk. Skölj och koka linserna mjuka med vatten, kokosmjölk, hackad lök, chilifrukt, tomat, mejram ca 12 min. Servera gärna med tunnbröd som steks lätt i torr stekpanna Ca 4 port 2 gula lökar. 1 burk kokosmjölk
- Dal tadkaSpenatsoppa - Indisk spenatsoppa med ingefära och chili - Palak soupKryddig indisklinsgryta - Dhal med röda linserLinsgrytamed röda linser och kokosmjölk - Indisk dhalHaricots verts (gröna bönor) medkokos och kryddor - Kothavarangai poriyalDela