Indisk linsgryta gurkmeja recept

Daal, indisk linsgryta

Daal, indisk linsgryta

Tills man kan köpa paneer i affären (eller jag tar mig för att göra egen) så gör jag daal, en indisklinsgryta
Krämig indisk linsgryta

Krämig indisk linsgryta

Den här försvenskade, krämiga, indiskalinsgryta var riktigt smarrig. Indiska maträtter kan ibland vara rätt så kryddstarka och därför inte riktigt falla alla i smaken
Vegetarisk Indisk Linsgryta

Vegetarisk Indisk Linsgryta

Chiliflkes, Koriander, Örtsalt, Spiskummin, Ingefära, Gurkmeja. 1. Koka linserna i ca 5-10min. (beroende på vilka linser du använder)
Indisk linsgryta med spenat

Indisk linsgryta med spenat

1 tsk gurkmeja. 1 tsk gurkmeja. 4 portioner basmatiris. neutral olja till stekning. 1 msk hela spiskumminfrön
Indisk linsgryta med ris

Indisk linsgryta med ris

Blanda ihop kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt i ett litet glas. Linsgryta. Servera linsgrytan med ris och råkostsallad vid sidan om
Het indisk linsgryta

Het indisk linsgryta

Tillsätt tomatpurén och krydda med paprikapulver, curry, gurkmeja, cayenne och spiskummin. 2 tsk gurkmeja. 2 tsk gurkmeja
Indisk linsgryta med spenat

Indisk linsgryta med spenat

1 tsk gurkmeja. Koka ris enligt förpackningens anvisningar. Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull
Indisk linsgryta med råkostsallad

Indisk linsgryta med råkostsallad

Blanda ihop kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt i ett litet glas. Linsgryta. Servera linsgrytan toppad med salladslök med ris och råkostsallad vid sidan om
Indisk linsgryta

Indisk linsgryta

Tyvärr har jag inga recept från resan, men väl hemma så har jag varit lite smått galen i att laga indisk mat
Daal, indisk linsgryta nu i höstskrud

Daal, indisk linsgryta nu i höstskrud

Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiskalinsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
Daal – indisk linsgryta

Daal – indisk linsgryta

2 tsk gurkmeja. 2 tsk gurkmeja. För 4 personer. 2 msk matolja. 1 gul lök, hackad. 2 vitlöksklyftor, pressade. 1 röd chili, urkärnad, hackad