Skala lök och vitlök och skär i grova bitar. Kör till en slät blandning i en mixer. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lökblandningen med ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, korianderfrön och kryddnejlika
Kryddig lammgryta. Den turkiska maten kommer på en andraplats, tätt följd av det indiska köket. De få gånger jag går ut på restaurang så väljer jag ofta indiskt, den maten får mig alltid att må gott
Igår vankades det indisklammgryta till middag hos oss och till grytan åt vi naan, ni vet det indiska platta brödet som man kan få i lite olika varianter på de indiska restaurangerna
Valet föll på Rogan josh, en härligt röd lammgryta. Det hela började rätt sansat med att jag sa att jag köpt ett lamm av grannen, och vi började spinna loss på lite indiskt
Två fiskrätter har vi fått med denna veckan, en laxmiddag och en torskrätt, kycklingen ligger i en gryta med indiska smaker och veckans vegetariska serveras till fredagsmyset med en löksoppa
Det är riesling kväll (bland annat) och vi funderar på mat till detta, det får bli indiskt. För en tid sedan gjorde vi en lammgryta garam masala – typ nu gör vi en dito på kyckling